Vesti
Politika

Skupština u Prištini nije usvojila rezoluciju o nestalima

Skupština u Prištini nije usvojila predlog Rezolucije o nestalima iz interpelacije premijera Avdulaha Hotija, na zahtev narodne poslanice Sarande Bogujevci.
Skupština u Prištini nije usvojila rezoluciju o nestalima
Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Za Rezoluciju je glasao 41 poslanik, ali to nije bilo dovoljno da bi se usvojila, prenosi prištinska Koha.

Glasanje je bojkotovao Demokratski savez Kosova, dok su za nju glasali Demokratska partija Kosova i Samoopredeljenje.

Nije usvojen ni Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK

Skupština Kosova ni na današnjoj sednici nije usvojila Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK, a u glasanju su učetsvovala samo 23 poslanika.

Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK već nekoliko puta se našao pred poslanicima kosovskog parlamenta, ali nije uspeo da dobije podršku, prenosi Ekonomija online.

Nacrt zakona, kojim se definišu "vrednosti OVK", među kojima i ta, da je "oružana borba naroda Kosova na čelu sa OVK, bila u cilju oslobođenja Kosova", a potom i predviđa obaveza javnih službenika i svih ostalih da te vrednosti poštuju pod pretnjom zakonskih sankcija, naišao je na brojne kritike.Ostale vesti

Kosnet: Kandidati za poslanike da poštuju odluke pravosuđa
Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet pozvao je sve kandidate za poslanike Skupštine Kosova koji nisu sertifikovani od strane Centralne izborne komisije da poštuju odluke pravosuđa. U intervjuu za televiziju Kanal 10, Kosnet je rekao da postoji pravni postupak za žalbe na ove odluke.
  • 21.01.2021
Milion evra za nadoknadu štete od poplava
Tehnička Vlada Kosova izdvojila je milion evra za nadoknadu štete nastale na stambenim zgradama kao rezultat poplava koje su zahvatile Kosovo u prvoj nedelji januara.
  • 21.01.2021
EK se oglasila povodom izjave Ramuša Haradinaja
Iz Evropske komisije su povodom poziva Ramuša Haradinaja na stvaranje "velike Albanije" za Tanjug poručili da politički lideri u regionu moraju da promovišu dobrosusedske odnose i da se pridržavaju evropskih vrednost.i
  • 21.01.2021
Kurti: Ne povlačim se sa liste kandidata za poslanike
Predsedavajući pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da lista kandidata za poslanike te stranke za izbore ostaje onakva kao što je i predata, sa njim na čelu.
  • 21.01.2021
Džo Bajden položio zakletvu za predsednika SAD

Polaganjem zakletve Džozef Bajden je zvanično postao 46. predsednik SAD.

  • 20.01.2021
Kurti: Nije mi poznata odluka CIK-a
Predsednik Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da nije dobio obaveštenje iz Centralne izborne komisije da neće moći da se kandiduje na narednim parlamentarnim izborima na Kosovu, zakazanim za 14. februar.
  • 20.01.2021