Vesti
Politika

Skupština razrešila Milenu Popović članstva u Odboru za ustavna pitanja

Skupština Srbije razrešila je na jučerašnjoj sednici poslanicu Srpske napredne stranke Milenu Popović dužnosti člana u Odboru za ustavna pitanja i zakonodavstvo, objavio je portal Kosovo onlajn.
Skupština razrešila Milenu Popović članstva u Odboru za ustavna pitanja
Milena Popović (Foto N1)

Kako navodi ovaj medij, predlog za njeno razrešenje podnela je poslanička grupa "Aleksandar Vučić - za našu decu", a odluka je saopštena i na današnjoj sednici Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

Umesto nje, za člana ovog Odbora izabran je Đorđe Todorović (SNS) koji je do sada bio zamenik člana. Takođe, iz istog Odbora dužnosti zamenika člana razrešen je Grigorije Lav Pajkić, dok su novi zamenici člana postali Zoran Tomić i Dejan Kesar.

RTV Kim pokušala je da od Milene Ivanović dobije komentar o razrešenju dužnosti člana u Odobru za ustavna pitanja, međutim, ona je na pitanje naše novinarke: zašto je razrešena, odgovorila kratko da "ne zna" i spustila slušalicu. Ostale vesti

Bolton: Vašingtonski sporazum je mrtav ako je Kurti nezainteresovan
Američki diplomata i bivši savetnik Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Džon Bolton u intervjuu za Kosovo onlajn navodi da “još ne znamo kakav odnos ima Bajdenova administracija prema Balkanu”, ali i da “ako Aljbin Kurti nije zainteresovan za Vašingtonski sporazum, onda je taj sporazum mrtav”.
  • 26.07.2021
Osmani od Sugoa zatražila pomoć oko priznanja Kosova
Predsednica Kosova Vjosa Osmani se u okviru bilateralnih susreta tokom boravka u Japanu sastala sa japanskim premijerom Jošihidom Sugom i "zatražila podršku Japana u jačanju međunarodne pozicije Kosova, posebno u procesu priznanja i članstva u međunarodnim organizacijama", navodi se u saopštenju Predsedništva.
  • 25.07.2021
Trajković: Kurti je započeo opasan proces i po Srbe i po sebe
Vlada Kosova je ušla u jedan bizaran i uzaludan rat sa srpskim identitetom na Kosovu, narativ oko naše kulturne baštine se agresivno albanizuje, upozorila je u intervjuu za agenciju JUGpress političarka sa Kosova Rada Trajković, prenosi Danas.
  • 25.07.2021
Vučić: Svim punoletnim građanima još 20 evra u decembru
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u budžetu Srbije ima dovoljno novca i da će za po 20 evra u dinarskoj protivvrednosti biti povećana pomoć punoletnim građanima i penzionerima, predviđena za jesen.
  • 24.07.2021
CIK: Građani mogu da promene biračko mesto do 7. septembra
Centralna izborna komisija (CIK) saopštila je da građani, ukoliko žele, mogu da promene biračko mesto do 7. septembra.
  • 24.07.2021
Vučić: Ako neko prizna Kosovo i mi krećemo u kampanju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će, ukoliko bilo koja zemlja donese odluku o priznanju nezavisnosti Kosova, Beograd krenuti u kampanju za povlačenje priznanja. Vučić je najavio i da će na ekonomskom regionalnom forumu u Skoplju biti promenjeno ime inicijative "mini Šengen".
  • 22.07.2021