Vesti
Politika

Skupština raspravlja o 20 zakona i dva izveštaja

Skupština Kosova će na sednici koja je zakazana za danas, razmatrati 20 nacrta zakona i dva izveštaja.
Skupština raspravlja o 20 zakona i dva izveštaja
Skupština Kosova (Foto Kim)

Na dnevnom redu biće zakoni o slanju Kosovskih bezbednosnih snaga u inostranstvo, o međunarodnoj pravnoj saradnji u građanskim stvarima, o izmenama i dopunama Zakona o službenim praznicima na Kosovu.

Razmatraće se nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o međunarodnoj pravnoj saradnji u krivičnim stvarima, Nacrt zakonika o krivičnom postupku i nacrta zakona o reproduktivnom zdravlju.

Na dnevnom redu su i nacrt zakona o transplantaciji tkiva i ćelija, o izmenama i dopunama Zakona o hitnoj medicinskoj službi, kao i o izmenama i dopunama Zakona o kontroli duvana.

Teme sednice su i nacrti zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti dojenja, Zakona o zdravstvenom osiguranju, Zakona o zdravlju, Zakona o prestanku trudnoće, Zakona o krvi i komponentama krvi i Zakona o prevenciji i kontroli zaraznih bolesti.

Pored navedenih zakona sa zakonom o prekršajima Kosova će se usaglasiti i zakon o izmenama i dopunama Zakona o medicinskim proizvodima i opremi, Zakona o javnom zdravlju, o zdravstvenoj inspekciji, o Sanitarnoj inspekciji Kosova i nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o pravima i odgovornostima stanovnika Kosova u zdravstvenom sistemu.

Skupština će razmotriti godišnji izveštaj Institucije ombudsmana Kosova za 2020. godinu i izveštaj Saveta Kosova za kulturno nasleđe za 2020. godinu.Ostale vesti

Penzionerima 7. decembra još 20 evra, ostalim građanima dan kasnije
Penzioneri će prvi dobiti još 20 evra pomoći od države 7. decembra, dok će ostalim građanima ta pomoć biti isplaćena 8. i 9 decembra, najavio je ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali.
  • 01.12.2021
Nemačka izdvojila milion evra za Kosovske bezbednosne snage
Ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rode saopštio je da je sa ministrom odbrane Armendom Mehajem potpisan sporazum vredan milion evra koji se odnosi na podršku Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS).
  • 30.11.2021
Branimir Stojanović: Čestitam, ali naša borba traje!
Kanditat za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović  koji je na oktobarskim loklanim izborima izgubio od Ljiljane Šubarić, čestitao je novoj predsednici opštine i odbornicima stupanje na dužnost. Podsetio ih je, međtuim, na veliku obavezu i odgovornost, ali i da "borba još uvek traje".
  • 30.11.2021
Milošević preuzeo dužnost predsednika opštine Novo Brdo

Novoizabrani predsednik opštine Novo Brdo Saša Milošević, ali i odbornici izabrani na lokalnim izborima održanim 17.oktobra, danas su stupili na dužnost.

  • 30.11.2021
Ljiljana Šubarić: Učiniću sve da dužnost obavljam časno i pošteno
Po polaganju zakletve i preuzimanju dužnosti predsednice Opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić je poručila da će biti predsednica svih građana, bez obzira na političku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Ipak, naglasila je da će voditi politiku Srpske liste.
  • 30.11.2021
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova odložena šesti put zaredom
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova, koja je bila zakazana za danas, odložena je zbog nedostatka kvoruma, šesti put zaredom.
  • 30.11.2021