Vesti
Politika

Skupština Kosova usvojila Zakon o ekonomskom oporavku

Poslanici Skupštine Kosova usvojili su danas Nacrt zakona o ekonomskom oporavku. Zakon je usvojen sa 72 glasa za i nijednim protiv.

Skupština Kosova usvojila Zakon o ekonomskom oporavku
Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Nacrt zakona takođe uključuje četiri amandmana koja je predložio DPK.

„Paket za preduzeća iznosi 200 miliona evra. Nadoknada za radnike koji su ostali bez posla sa po 300 evra. Zakon obuhvata i uklanjanje PDV za sirovine i refundaciju sredstava od 10 odsto iz za one koji imaju do 10.000 hiljada evra“, uslovi su koje je predložio DPK.

Nakon obezbeđenja potrebnih glasova u drugom čitanju, predsednik Skupštine potpisuje zakon i šalje predsedniku na objavljivanje. U međuvremenu, predsednik ima osam dana da to saopšti ili vrati na ponovno razmatranje Skupštini.

Ovim Nacrtom zakona predviđena je primena paketa ekonomskog oporavka u iznosu od 365 miliona evra.Ostale vesti

Kosnet: Kandidati za poslanike da poštuju odluke pravosuđa
Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet pozvao je sve kandidate za poslanike Skupštine Kosova koji nisu sertifikovani od strane Centralne izborne komisije da poštuju odluke pravosuđa. U intervjuu za televiziju Kanal 10, Kosnet je rekao da postoji pravni postupak za žalbe na ove odluke.
  • 21.01.2021
Milion evra za nadoknadu štete od poplava
Tehnička Vlada Kosova izdvojila je milion evra za nadoknadu štete nastale na stambenim zgradama kao rezultat poplava koje su zahvatile Kosovo u prvoj nedelji januara.
  • 21.01.2021
EK se oglasila povodom izjave Ramuša Haradinaja
Iz Evropske komisije su povodom poziva Ramuša Haradinaja na stvaranje "velike Albanije" za Tanjug poručili da politički lideri u regionu moraju da promovišu dobrosusedske odnose i da se pridržavaju evropskih vrednost.i
  • 21.01.2021
Kurti: Ne povlačim se sa liste kandidata za poslanike
Predsedavajući pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da lista kandidata za poslanike te stranke za izbore ostaje onakva kao što je i predata, sa njim na čelu.
  • 21.01.2021
Džo Bajden položio zakletvu za predsednika SAD

Polaganjem zakletve Džozef Bajden je zvanično postao 46. predsednik SAD.

  • 20.01.2021
Kurti: Nije mi poznata odluka CIK-a
Predsednik Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da nije dobio obaveštenje iz Centralne izborne komisije da neće moći da se kandiduje na narednim parlamentarnim izborima na Kosovu, zakazanim za 14. februar.
  • 20.01.2021