Vesti
Politika

Skupština Kosova odlazi na letnji odmor

Današnja plenarna sednica Skupštine Kosova je završena, a njen predsednik Gljauk Konjufca proglasio je prolećnu sesiju zatvorenom i najavio da će parlament otići na letnji odmor. Prethodno poslanici Skupštine, uglavnom iz pozicije, nisu odobrili niz izveštaja nezavisnih institucija za 2020. godinu koje nadgleda Skupština.
Skupština Kosova odlazi na letnji odmor
Skupština Kosova (Foto EPA)

„U skladu sa odlukom Predsedništva Skupštine, prolećnu sesiju Skupštine Kosova proglašavamo zatvorenom. Od ovog trenutka Skupština zvanično odlazi na odmor do povratka za jesenju sesiju", rekao je on.

Vršilac dužnosti šefa poslaničke grupe Samoopredeljenje Mimoza Kusari Ljilja takođe se zahvalila na radu poslanika i administracije.

Prethodno, poslanici sa vlasti nisu odobrili godišnji izveštaj Regulatornog tela za elektronske i poštanske komunikacije za 2020. godinu, te godišnji izveštaj Regulatornog tela za vodne usluge za 2020. godinu i godišnji izveštaj Regulatorne komisije za javne nabavke za 2020. godinu.

Dok za godišnji izveštaj Agencije za upravljanje memorijalnim kompleksima na Kosovu za 2020.godine nije bilo kvoruma.Ostale vesti

Pahor stigao u Prištinu
U Predsedništvu Kosova počeo je sastanka predsednice Vjose Osmani i predsednika Slovenije Boruta Paroha. 
  • 29.11.2021
Vučić: Srbija ne treba da prizna Kosovo
"Srbija ne treba da prizna samoproglašenu nezavisnost Kosova, već treba da se bori koliko je moguće politički i da čuva mir, da zemlja ide napred, da bi mogla jasno da kaže sve što danas može da kaže", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 29.11.2021
Diplomatske misije u Prištini upozorile na oprez zbog mogućih napada

Diplomatske misije u Prištini upozorile su svoje osoblje da izbegavaju gužve i velike tržne centre jer, prema njihovim saznanjima, postoji rizik od mogućeg napada do 30. novembra.

  • 28.11.2021
Odbijen zahtev kosovskih ministara da posete Preševsku dolinu
Srbija je rano jutros odbila zahtev kosovskih ministara da posete Medveđu, Bujanovac i Preševo. Ministri Ljiburn Aljiu, Hekuran Murati, Arberie Nagavci i Hajrula Čeku podneli su zahtev zu posetu 27. i 28. novembra.
  • 27.11.2021
Rama: Glasao bih
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je nakon sastanaka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Elbasanu da će glasati "za" ujedinjenje sa Kosovom, kad god bude napravljen demokratski i miran referendum.
  • 26.11.2021
Lajčak razgovarao sa predstavnicima Kfora i Euleksa
Nakon sastanka sa političkim zvaničnicima Kosova specijalni predstavnik Evropske unije Miroslav Lajčak sastao se i sa visokim zvaničnicima misije Euleksa i Kfora.
  • 26.11.2021