Vesti
Politika

Skupština Kosova danas o Nenadu Rikalu

Poslanici Skupštine Kosova održaće danas plenarnu sednicu na kojoj će se govoriti i o slučaju ministra poljoprivrede Nenada Rikala.
Skupština Kosova danas o Nenadu Rikalu
Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Poslanička grupa Demokratskog saveza Kosova zatražila je interpelaciju premijera Ramuša Haradinaja kako bi se Skupština informisala o javnim optužbama protiv ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Nenada Rikala koji je optužen da je na Kosovu počinio ratni zločin.

Osim o ovoj tačci, poslanici će imati i vreme za izjave van dnevnog reda i poslanička pitanja. Na dnevnom redu Skupštine je i razmatranje pedloga-odluke o formiranju parlamentarnih komisija.

Skupština Kosova održala je i juče sednicu na kojoj je trebalo da se govori o vladinom programu za period od 2018. do 2020. godine. Umesto o predloženom, pojedini poslanici raspravljali su o učešću “Srpske liste” u Vladi i zavisnosi od Beograda.Ostale vesti

Danas sednica Skupštine Kosova za izbor nove vlade

Sednica kosovskog parlameta na kojoj će se glasati o novoj Vladi Kosova, zakazana je za danas u 11 časova. Medijima nije dozvoljeno prisustvo, pa će skupštinska dešavanja pratiti preko kanala Radio televizije Kosova.

  • 03.06.2020
Hoti saopštio imena ministara iz redova DSK
Kandidat za novog premijera Kosova Avdulah Hoti predstavio je listu imena koje je za svoje ministre u novoj kosovskoj vladi predložio Demokratski savez Kosova (DSK), javila je Koha.
  • 02.06.2020
Grenel podneo ostavku na mesto ambasadora SAD u Berlinu
Američki ambasador u Nemačkoj Ričard Grenel podneo je ostavku na tu funkciju, saopštila je danas ambasada SAD u Berlinu, prenosi Beta.
  • 02.06.2020
Lajčak dobio podršku svih članica EU za nastavak dijaloga
Specijalni izaslanik Evropske unije Miroslav Lajčak dobio je podršku svih 27 članica Evropske unije za nastavak dijalog između Beograda i Prištine.
  • 02.06.2020
Sutra izjašnjavanje poslanika o novoj vladi
Za sutra u 11:00 časova zakazana je sednica Skupštine o izglasavanju nove vlade, odlučeno je na današnjem sastanku Predsedništva.
  • 02.06.2020
Ulazak na Kosovo omogućen svima, uz medicinske procedure
Iz Kosovske policije demantovali su vesti koje su juče objavili pojedini mediji sa severa Kosova da građanima sa prebivalištem u Srbiji nije dozvoljen ulazak na Kosovo, već samo licima koji imaju kosovska dokumenta ili dokumenta Policijskih uprava gradova na Kosovu koje su smeštene u centralnoj Srbiji.
  • 02.06.2020