Vesti
Politika

Skupština Kosova danas o Nenadu Rikalu

Poslanici Skupštine Kosova održaće danas plenarnu sednicu na kojoj će se govoriti i o slučaju ministra poljoprivrede Nenada Rikala.
Skupština Kosova danas o Nenadu Rikalu
Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Poslanička grupa Demokratskog saveza Kosova zatražila je interpelaciju premijera Ramuša Haradinaja kako bi se Skupština informisala o javnim optužbama protiv ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Nenada Rikala koji je optužen da je na Kosovu počinio ratni zločin.

Osim o ovoj tačci, poslanici će imati i vreme za izjave van dnevnog reda i poslanička pitanja. Na dnevnom redu Skupštine je i razmatranje pedloga-odluke o formiranju parlamentarnih komisija.

Skupština Kosova održala je i juče sednicu na kojoj je trebalo da se govori o vladinom programu za period od 2018. do 2020. godine. Umesto o predloženom, pojedini poslanici raspravljali su o učešću “Srpske liste” u Vladi i zavisnosi od Beograda.Ostale vesti

Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u Srbiji
U palati "Srbija" završeno je zasedanje Saveta za nacionalnu bezbednost kojim je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 06.03.2021
Valjdet Sadiku imenovan za privremenog otpravnika poslova ambasade Kosova u SAD
Ambasador Valjdet Sadiku imenovan je za otpravnika poslova u ambasadi Kosova u Vašingtonu, saopštilo je kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore (MIPD).
  • 06.03.2021
Palmer: Nije pritisak, ali
SAD neće pritiskati, već ohrabruju Beograd i Prištinu da postignu sporazum o normalizaciji, kaže specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer.
  • 06.03.2021
EP 25. marta o Zapadnom Balkanu
Debata o izveštajima o napretku četiri balkanske države ka EU biće održana na mini-plenarnoj sednici Evropskog parlamenta 25. marta, saopšteno je u Briselu.
  • 06.03.2021
Osmani: KBS sledeće nedelje u prvu mirovnu misiju
Očekuje se da će pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga otputovati u prvu mirovnu misiju na svetu, koja će se izvoditi zajedno sa američkom vojskom, najavila je vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani tokom obeležavanja godišnjice Epopeje OVK.
  • 05.03.2021
Optužnice protiv 14 budućih kosovskih poslanika, najviše iz Samoopredeljenja
Poslanička mesta u kosovskoj skupštini zauzele su i osobe koje se suočavaju sa pravosudnim procesom. Naime, podignuta je optužnica protiv 14 budućih poslanika, javlja Koha.
  • 05.03.2021