Vesti
Politika

Skupština Kosova danas o Nenadu Rikalu

Poslanici Skupštine Kosova održaće danas plenarnu sednicu na kojoj će se govoriti i o slučaju ministra poljoprivrede Nenada Rikala.
Skupština Kosova danas o Nenadu Rikalu
Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Poslanička grupa Demokratskog saveza Kosova zatražila je interpelaciju premijera Ramuša Haradinaja kako bi se Skupština informisala o javnim optužbama protiv ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Nenada Rikala koji je optužen da je na Kosovu počinio ratni zločin.

Osim o ovoj tačci, poslanici će imati i vreme za izjave van dnevnog reda i poslanička pitanja. Na dnevnom redu Skupštine je i razmatranje pedloga-odluke o formiranju parlamentarnih komisija.

Skupština Kosova održala je i juče sednicu na kojoj je trebalo da se govori o vladinom programu za period od 2018. do 2020. godine. Umesto o predloženom, pojedini poslanici raspravljali su o učešću “Srpske liste” u Vladi i zavisnosi od Beograda.Ostale vesti

Vučić: Srbija nije u poziciji da odbija razgovore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će učestvovati u razgovorima sa predstavnicima Kosova koje je za 2. septembar u Vašingtonu zakazao američki izaslanik Ričard Grenel, ali da tamo neće biti lako.

  • 14.08.2020
Hoti potvrdio sastanak u Vašingtonu
Premijer Kosova Avdulah Hoti, potvrdio je da će 2. septembra u Vašingtonu biti održan sastanak sa zvaničnicima Beograda. On je naveo i da će tema razgovora biti ekonomija.
  • 14.08.2020
Predstavnici Beograda i Prištine u Vašingtonu 2. septembra
Lideri Beograda i Prištine sastaće se u Beloj kući 2. septembra, objavio je na Tviteru izaslanik Bele kuće za dijalog Ričard Grenel.
  • 14.08.2020
Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK nije izglasan
Poslanici kosovske skupštine nisu podržali nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK nakon prvog razmatranja, pa će biti vraćen u proceduru na ponovni postupak.
  • 13.08.2020
Dačić: Priština laže, ne želi kompromis
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je Srbija bila jasna da želi kompromis u rešavanju kosovskog problema i da želi dijalog, ali "ne prihvata nametanje unapred pripremljenih rešenja".
  • 13.08.2020
Haradinaj kandidat za kosovskog predsednika
Alijansa za budućnost Kosova kandidovaće svog predsednika Ramuša Haradinaja za kosovskog predsednika, ako Hašimu Tačiju bude potvrđena optužnica u Hagu za ratne zločine.
  • 13.08.2020