Vesti
Politika

Skupština danas usvaja budžet za 2021. godinu?

Skupština Kosova danas će razmatrati zakon o budžetu za 2021. godinu. Aktuelni premijer Avdulah Hoti pozvao je poslanike da prisustvuju plenarnoj sednici i podrže zakon.

Skupština danas usvaja budžet za 2021. godinu?
Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Sednica je zakazana za 11 časova, a na dnevnom redu je i glasanje za međunarodne sporazume.

Skupština je sazvana na zahtev više od 40 poslanika, a sednicu je sredinom nedelje najavio šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova Arben Gaši.

Aktuelni premijer Avdulah Hoti pozvao je poslanike da podrže zakon o budžetu i dodao da njihov glas osigurava finansijsku stabilnost u prvoj polovini sledeće godine, kada su budžetski prihodi oskudni.

„Izglasavanjem ovog zakona pruža se podrška nezaposlenim radnicima i preduzećima koja imaju finansijske poteškoće zbog pandemije“, naveo je Hoti.

 


Nesër në Kuvendin e Kosovës shqyrtohet ligji i buxhetit për vitin 2021. Është e udhës që secili deputet të jetë në...

Posted by Avdullah Hoti on Недеља, 27. децембарOstale vesti

Aljbinu Kurtiju po drugi put zabranjeno da se kandiduje za poslanika
Izborni panel za žalbe u Prištini (IPŽ) zabranio je učešće na izborima 14. februara svim poslaničkim kandidatima koji su u protekle tri godine pravosnažno osuđivani na Kosovu, među kojima je i nosilac liste i kandidat za premijera pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti.
  • 26.01.2021
Kampanja pre zvanične kampanje?: Mirićima nova kuća, stanarima u
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i njegove kolege iz Srpske liste danas su uručili ključeve novoizgrađene kuće porodici Mirić iz Gračanice i obišli radove na renoviranju naselja "Bergen" u Ugljaru. Iako kampanja za izbore još nije počela, ipak su poručili da je Srpska lista jedinstvena i da to jedinstvo ne mogu da naruše ni "vetrovi koji će povremeno duvati".
  • 26.01.2021
Kosnet: Američki vojnici nisu poginuli radi velike Albanije ili velike Srbije
Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet usprotivio se formiranju takozvane velike Albanije i rekao da "američki vojnici nisu poginuli da bi stvorili veliku Albaniju ili veliku Srbiju".
  • 26.01.2021
Rakić, Jevtić i Simić u opštini Gračanica
Potpredsednik tehničke vlade Kosova Goran Rakić, ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i šef poslaničke grupe Srpske liste u Skupštini Кosova Igor Simić u poseti su opštini Gračanica.
  • 26.01.2021
IPŽP sutra odlučuje o žalbama stranaka
Izborni panel za žalbe i predstavke sutra će doneti odluku na osnovu žalbi koje su pojedine političke partije podnele CIK-u nakon odluke za neverifikaciju određenih lista.
  • 25.01.2021
Pokret Samoopredeljenje podneo žalbu na odluku CIK-a

Pokret Samoopredeljenje podneo je Izbornom panelu za žalbe i predstavke žalbu na odluku Centralne izborne komisije, koja nije potvrdila listu kandidata za poslanike ovog političkog entiteta, jer su u protekle tri godine bili krivično osuđivani.

  • 24.01.2021