Vesti
Politika

Skot: Dijalog mora ići napred

Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot ocenio da je najvažnije da se nastavi sa normalizacijom odnosa Srbije i Kosova, što znači da Briselski dijalog mora da ide napred.
Skot: Dijalog mora ići napred
Kajl Skot (Foto Tanjug)

Skot je komentarišući odlazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Kosovo posle ubistva Olivera Ivanovića kazao da je to bila ispravna odluka. "Mir i stabilnost regiona zavise i od Prištine i od Beograda", rekao je Skot.

Na pitanje da prokomentariše istragu o ubistu Olivera Ivanovića, Skot je kazao na Kosovu postoji zajednička policija Srba i Albanaca i da očekuje razmenu informacija između Beograda i Prištine.

"Ako Srbija ima neku informaciju koja može da doprinese istrazi ohrabrujemo je da je podeli. Istovremeno ohrabrujemo Kosovo da bude otvoreno i podeli informacije sa srpskim vlastima jer to je najbolji način da se otkrije istina", rekao je on novinarima.

Ambasador je rekao da je Ivanovića izazvalo šok, izrazivši saučešće porodici i svima koji su ga poznavali.Ostale vesti

Konjufca: Za pokretanje tužbe protiv Srbije za genocid potrebno je vreme

Predsednik kosovskog parlamenta Gljauk Konjufca rekao je da sastavljanje tužbe protiv Srbije za genocid na Kosovu zahteva vreme, prenosi Reporteri.

  • 17.04.2021
Kosovske NVO protiv odluke Evropa Nostre o Dečanima
Četrdeset organizacija civilnog društva reagovalo je na uključivanje manastira Dečani na listu „7 najugroženijih spomenika u Evropi“ za 2021. godinu od strane panevropske federacije nevladinih organizacija aktivnih na polju kulturnog nasleđa poznate kao Europa Nostra.
  • 17.04.2021
Lavrov i Selaković: Opasni pokušaji odustajanja od Rezolucije 1244
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Moskvi sa svojim ruskim kolegom Sergejom Lavrovim, koji je podvukao da su pokušaji odustajanja od Rezolucije UN 1244 na Kosovu opasni, prenosi Tanjug.
  • 16.04.2021
Kosnet o razmeni teritorija: Nismo stajali iza ove ideje
Američki ambasador na Kosovu, Filip Kosnet, ideju o razmeni teritorija između Kosova i Srbije smatra prošlošću. Tvrdi da SAD nisu zainteresovane za razmenu teritorija, jasno stavljajući do znanja da ne stoje iza ove ideje.
  • 16.04.2021
Kurti zatražio od Grčke da prizna nezavisnost Kosova
Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se sa šefom grčke Kancelarije za vezu u Prištini Krisuolom Aliferi i zatražio da se njena zemlja "pridruži bloku zemalja koje su priznale Kosovo".
  • 15.04.2021
Lajčak i Bisljimi o integracijama, razvoju i dijalogu
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je sa potpredsednik kosovske vlade Besnikom Bisljimijem o Kosovu.
  • 15.04.2021