Vesti
Politika

Skinute prve barikade – u Zubodolini i Varagama, opština Z.Potok

U mestu Varage i Zubodolina u opštini Zubin Potok, danas posle podneva skinute su prve barikade, potvrdio nam je bivši odbornik u skupštini te opštine, Milija Biševac.

Skinute prve barikade – u Zubodolini i Varagama, opština Z.Potok
Barikade u opštini Zubin Potok (Foto Zubinpotok.info)

Osim toga, kako nam je kazao, meštani su mu javili i da se trenutno očekuje skidanje barikade u mestu Jagnjenica, koje se takođe nalazi u opštini Zubin Potok, kao i glavne barikade na magistralnom putu.

Sa druge strane, u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu barikade se ne mrdaju sa mesta na kojima su postavljene, uz izuzetak dva zapaljena kamiona tokom ranih jutarnjih sati na barikadi kod Dudinog krša u Mitrovici, praznih šatora i napuštenih ulica koje su prethodnih dana bile prepune.

U Zubinom Potoku je u poslednjih 20 dana postavljeno ukupno pet barikada – Zubodolina, Zupče, Jagnjenica, Varage i Gazivode.Ostale vesti

Direktor Kosovske policije posetio stanice na severu Kosova
Novoimenovani direktor Kosovske policije Gazmend Hodža obišao je danas, zajedno sa svojim zamenikom Dejanom Jankovićem, policijske stanice na severu Kosova, odnosno direkcije regiona Mitrovica Sever, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 20.03.2023

Kosovski premijer Aljbin Kurti ocenio je da je delegacija Kosova na sastanku u subotu u Ohridu bila maksimalno posvećena i konstruktivna, ali i kreativna sa ponudama i predlozima koje je "druga strana" odbila.

  • 20.03.2023
„Albanci su ostavljeni na kiši“: Nemačka štampa o pregovorima u Ohridu
Da li je Srbija u Ohridu de fakto priznala Kosovo i ko je tu napravio veće ustupke? To razmatra štampa na nemačkom.
  • 20.03.2023
Makleod: Srbija i Kosovo dogovorom u Ohridu napravili hrabar korak napred

Ambasadorka Velike Britanije u Beogradu, Šan Makleod, izjavila je danas da su lideri Srbije i Kosova napravili hrabar i značajan korak napred postizanjem dogovora u subotu u Ohridu.

  • 20.03.2023
Kurti u četvrtak pred poslanicima o sastanku u Ohridu
Kosovski premijer Aljbin Kurti govoriće pred poslanicima Skupštine Kosova o sastanku održanom u Ohridu prošlog vikenda. 
  • 20.03.2023
Eskobar: Dogovor pravno obavezujuć, fokusiranje na potpis nepotrebno

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da su u Ohridu Srbija i Kosovo postigli pravno obavezujući dogovor i da je fokusiranje na potpisivanje sporazuma nepotrebno.

  • 20.03.2023