Vesti
Politika

Simić: Stojanović vođen ličnom sujetom na žalostan način pao na ispitu vernosti

"Sujeta i neobuzdana lična ambicija pobedile su nekadašnjeg člana Srpske liste Branimira Stojanovića", saopštio je potpredsednik Srpske liste Igor Simić.
Simić: Stojanović vođen ličnom sujetom na žalostan način pao na ispitu vernosti
Igor Simić (Foto Kurir)

"Želja za foteljom i političkom moći bile su jače od svesti o značaju jedinstva, važnosti srpske političke sloge i vitalno važne veze sa Srbijom", navodi se u saopštenju potpredsednika Srpske liste.

“Stojanović je vođen ličnom sujetom na žalostan način pao na ispitu vernosti ideji srpske sloge, demonstrirao da nije timski igrač i da je nespreman da prihvati potrebu za stalnim promenama unutar sistema, i što je posebno zabrinjavajuće nespreman na preispitivanje sopstvenog rada i odgovornosti za delovanje na različitim visokim pozicijama, između ostalog i poziciji gradonačelnika Gračanice koju je već obavljao” ističe se.

“Stojanović je posegao za žalosnim instrumentom kratkotrajne i jeftine političko-medijske samopromocije ističući kandidaturu protiv jedinstvene Srpske liste, a sve u nadi da bi mu glumeći disidenta na nekom drugom mestu “skočila cena”, pošto većina političkih predstavnika Srpske liste iz Gračanice, razočarani njegovim dosadašnjim učinkom nisu želeli da mu ukažu poverenje. Ali, ko još mari za volju veće i volju naroda? Branimir Stojanović svakako ne” dodaje se.

Branimiru želimo mnogo više karaktera i strpljenja, mnogo manje sujete i gramzivosti, čime god se bude bavio dalje u životu. Narod u Gračanici i suviše dobro zna vrednost srpske sloge i jedinstva sa našom državom Srbijom da bi dopustio da nedozrele lične ambicije i gramzivost bilo kog pojedinca slome snagu našeg teškom mukom i brojnim iskušenjima ujedinjenog naroda, stoji u saopštenju.

“Kao bivši, visoki funkcioner Srpske liste Branimir Stojanović, dobro zna kako se kadrira u Srpskoj listi. I da se sve odluke donose u konsultaciji sa Beogradom, kao što je bila i odluka da se kandidaje profesorica Ljiljana Šubarić. Ali isto tako Stojanović dobro zna da ovo što radi je protivno interesima srpskog naroda u Gračanici, i da je svojim delovanjem dao podršku našim neprijateljima” zaključuje se u saopštenju potpredsednika Srpske liste Igora Simića.Ostale vesti

Kurti: Sledeći sastanak sa Vučićem možda sledeće sedmice, zavisi od EU
Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da bi sledeći sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem mogao biti održan u drugoj sedmici decembra.
  • 05.12.2021
Šib: Naš stav prema Kosovu ostaje nepromenjen
Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib izjavio je da je potrebno da „sve što je za sada dogovoreno u okviru dijaloga u Briselu mora i da se ‘implementira’“, navodeći da „to važi kako za Zajednicu srpskih opština, tako i za pitanje energetike“.
  • 05.12.2021
Pokret vera, nada, ljubav blokirao prelaz Merdare

Oko 50 članova Pokreta vera, nada, ljubav blokiralo je danas u podne administrativni prelaz Merdare, javlja Beta.

  • 04.12.2021
Kurti i Eskobar razgovarali o dijalogu sa Srbijom
Premijer Kosova Albin Kurti saopštio je da je imao telefonski razgovor sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Gabrijelom Eskobarom, sa kojima je razgovarano o posvećenosti Kosova principijelnom dijalogu sa Srbijom koji vodi ka pravno obavezujućem sporazumu.
  • 04.12.2021
Trajković: Plaćam cenu, ali neću odustati
Nakon što je u avgustu odbačena tužba Milana Radoičića protiv Rade Trajković za povredu ugleda i časti, juče je Drugi Osnovni sud u Beogradu odbacio i tužbu načelnika Uprave BIA za kriminal i terorizam Bojana Dimića. Trajkovićeva je tužena nakon gostovanja u "Utisku nedelje" 2019. godine, gde je govorila o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.
  • 03.12.2021
Mustafa: ZSO ne može da se izbegne

Formiranje Zajednice srpskih opština je obaveza Kosova koja ne može da se izbegne, kazao je za KTV bivši kosovski premijer Isa Mustafa.

  • 03.12.2021