Vesti
Politika

Simić: Razmišljamo o napuštanju kosovske vlade

Poslanici Srpske liste danas nisu učestvovali u radu kosovske skupštine i ubuduće neće glasati za predloge koje se upućuju skupštini jer zahtevaju da se sprovede koalicioni sporazum koji su potpisali.
Simić: Razmišljamo o napuštanju kosovske vlade
Goran Rakić sa saradnicima (Foto Kim)

"Mi smo više puta pokazali konstruktivnost i našu posvećenost da delujemo u skladu sa interesima svih građana, i mi želimo da se građanima i privredi pomogne u borbi protiv efekata pandemije, ali zahtevamo da se Srpska lista poštuje kao partner, i da se poštuje potpisani koalicioni sporazum", rekao je poslanik Srpske liste Igor Simić prištinskim medijima.

Dodaje da se taj sporazum sada izigrava od istih onih koji pričaju kako poslanici Srpske liste nisu došli na sednicu skupštine.

"Zbog ovakvog odnosa prema preuzetim obavezama i prema Srpskoj listi, mi razmišljamo i o napuštanju ove vlade", naveo je Igor Simić.Ostale vesti

Studija za EP: Dezinformacije srušile Vladu Aljbina Kurtija
Dezinformacije su imale direktne političke implikacije na Kosovu, gde su dovele i do pada Vlade Aljbina Kurtija, navodi se u studiji o ulozi lažnih vesti na Zapadnom Balkanu, predstavljenoj u Evropskom parlamentu.
  • 05.12.2020
Odbornica Zdravković: Lekari doživeli linč, odgovornost medija
Odbornica SLS-a u SO Gračanica Milena Zdravković pružila je danas podršku svojim kolegama odbornicima Ratku Pereniću i Draganu Periću koji su na prošlom zasedanju govorili o lošoj situaciji u zdravstvu. Ona je kazala da su mediji „napravili spektakl“ zbog kojeg su dvojica lekara doživela linč. Budimir Ničić poručuje da novinari izveštavaju o onome što se dešava na sednici, a da je „na publici da proceni ko pravi spektakl“.
  • 04.12.2020
Skupština Kosova usvojila Zakon o ekonomskom oporavku

Poslanici Skupštine Kosova usvojili su danas Nacrt zakona o ekonomskom oporavku. Zakon je usvojen sa 72 glasa za i nijednim protiv.

  • 04.12.2020
SO Gračanica: Radikalno ili institucionalno rešavanje problema u Kišnici? Policija ćuti
Žučna rasprava o bezbednosnoj situaciji u Kišnici kod Gračanice obeležila je današnju sednicu lokalnog parlamenta. Odbornica Snežana Jovanović je kazala da „ukoliko se problem ne reši institucionalno, onda će se rešiti radikalno“. „Bilbord nikoga nije plašio“, navodi albanski odbornik Granit Gaši.
  • 04.12.2020
Stano: Pregovarači BG i PR u četvrtak u Briselu
Portparol EU Peter Stano, potvrdio je najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da će se 10. decembra u Briselu nastaviti razgovori delegacija Beograda i Prištine na tehničkom nivou.
  • 04.12.2020
CIK objavio konačne rezultate izbora
Kosovska Centralna izborna komisija (CIK) objavila je danas konačne rezultate vanrednih izbora za gradonačelnike opština Severna Mitrovica i Podujevo.
  • 03.12.2020