Simić protiv predloga zakona za formiranje kosovske vojske

Član predsedništva kosovske skupštine Slavko Simić glasao je na današnjoj sednici protiv dnevnog reda i predloga da tri nacrta zakona o transfomaciji Kosovskih snaga bezbednosti u vojsku, budu prosleđena parlamentu na razmatranje.

Podeli ovaj članak sa:
 • Slavko Simić (Foto Kim)

"Mogu da potvrdim da sam izričito bio protiv predloženog dnevnog reda, koji je podrazumevao tri nacrta zakona, koji omogoćavaju formiranje takozvane vojske Kosova, zato što je to protivno iteresu srpskog naroda na KiM", rekao je Simić RTS-u nakon sednice predsedništva skupštine.

Simić, inače član Srpske liste, naveo je da je predlog o transfomaciji KSB-a u vojsku protivan i Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN, i da nanosi nesagledivu štetu poverenju, miru i stabilnosti Kosova i Metohije, ali i celog zapadnog Balkana.

Predsednik kosovske Skupštine Kadri Veselji izjavio je da će ove godine biti formirana kosovska vojska.

Ostale vesti

 • Vučić ponovo optužuje Radu Trajković

  Vučić ponovo optužuje Radu Trajković

  Jučerašnje navode tabloida Alo potvrdio je ranije danas predsednik Srbije koji je tokom konferencije za novinare, dok su iza njega stajali Srbi sa KiM, pokazao medijima dokument, kako je rekao, tužilaštva Kosova, o zahtevu za produženje pritvora Spasojeviću i Rošiću.

 • Hodža: Pritvor još nije produžen

  Hodža: Pritvor još nije produžen

  Kosovski tužilac Sulj Hodža, u izjavi za KoSSev danas potvrđuje da je zahtev za produžetak pritvora osumnjičenima u slučaju ubistva Ivanovića podnet, ali dodaje da sud još uvek nije doneo odluku. Potvrđuje i da je Trajković ispitana prošle godine u Prištini.

 • Vučić: Očekujem brojne pritiske

  Vučić: Očekujem brojne pritiske

  Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da očekuje brojne pritiske kako bi Srbija učinila dodatne ustupke i umirila Albance, da bi oni onda ukinuli takse. Poručio je da Srbija ultimatume iz Prištine ne može da trpi doveka bez odgovora. Srbija će se za sebe boriti civilizovanim metodama, istakao je Vučić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane