Simić protiv predloga zakona za formiranje kosovske vojske

Član predsedništva kosovske skupštine Slavko Simić glasao je na današnjoj sednici protiv dnevnog reda i predloga da tri nacrta zakona o transfomaciji Kosovskih snaga bezbednosti u vojsku, budu prosleđena parlamentu na razmatranje.

Podeli ovaj članak sa:
 • Slavko Simić (Foto Kim)

"Mogu da potvrdim da sam izričito bio protiv predloženog dnevnog reda, koji je podrazumevao tri nacrta zakona, koji omogoćavaju formiranje takozvane vojske Kosova, zato što je to protivno iteresu srpskog naroda na KiM", rekao je Simić RTS-u nakon sednice predsedništva skupštine.

Simić, inače član Srpske liste, naveo je da je predlog o transfomaciji KSB-a u vojsku protivan i Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN, i da nanosi nesagledivu štetu poverenju, miru i stabilnosti Kosova i Metohije, ali i celog zapadnog Balkana.

Predsednik kosovske Skupštine Kadri Veselji izjavio je da će ove godine biti formirana kosovska vojska.

Ostale vesti

 • "Glasanje o Kosovu potvrđuje potrebu pronalaženja dogovora"

  Potpredsednik Srpske liste Igor Simić, ocenio je da rezultat današnjeg glasanja po pitanju prijema Kosova u Interpol potvrđuje potrebu da Priština i Beograd moraju naći dogovor kada se radi o otvorenim pitanjima, a ne da se "silom ili jednostranim potezima pokušava dobiti nekakav poen".

 • Skot: Šteta što Kosovo nije primljeno u Interpol

  Skot: Šteta što Kosovo nije primljeno u Interpol

  Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot izjavio je da je "šteta" što Kosovo nije primljeno u Interpol. Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin je čestitao srpskom ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću na "sjajnom radu u Dubaiju".

 • Spahiu: Neuspeh Vlade

  Spahiu: Neuspeh Vlade

  Neuspeh Kosova da postane deo Interpola je neuspeh kosovske vlade, smatra analitičar Nedžemedin Spahiu. Dušan Janjić ističe da je Srbija svojom aktivnošću onemogućila da Kosovo dobije dve trećine potrebnih glasova zemalja članica.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane