Vesti
Politika

Simić: Nije bilo razgovora sa Tačijem o vojsci

Nijedan poslanik Srpske liste nije razgovarao sa Hašimom Tačijem o formiranju vojske i ako je on to zaista rekao onda je u pitanju jedna ozbiljna neistina, kaže za RTV KIM Slavko Simić, predsednik te liste.
Simić: Nije bilo razgovora sa Tačijem o vojsci
Slavko Simić (Foto arhiva Kim)

Simić je reagujući na pisanje Klan Kosova o navodnoj podršci srpskih poslanika formiranju vojske, negirao da je do ikakavih razgovora bilo sa Tačijem, ne samo na ovu temu već uopšte.

„Mogu slobodno da kažem da nijedan Srbin sa centralnog nivoa vlasti od kada je on izabran za predsednika nije imao sastanak sa njim ni interno a ni zvanično“.

Simić naglašava da stav Srpske liste po pitanju preimenovanja Bezbednosnih snaga Kosova u oružane snage ostaje isti.

„Našem narodu na Kosovu i Metohiji, ali i albanskoj zajednici i albanskim političkim predstavnicima je dobro poznat naš stav da je za nas jedino od bezbednosnih snaga validna vojska Kfora“.

Predsednik Srpske liste ne isključuje mogućnost da je sa Tačijem o vojsci Kosova razgovarao „neki Srbin“, ali da to, kako tvrdi, sigurno nije predstavnik ove liste.

Prištinski dnevnik Klan Kosova preneo je da je predsednik Kosova Hašim Tači izjavio da je u pojedinačnim razgovorima sa srpskim poslanicima dobio saglasnost za formiranje vojske Kosova, ali i da mu je otvoreno rečeno da ne smeju da glasaju za formiranje vojske jer im tako naređuje Beograd.

 Ostale vesti

Hoti saopštio imena ministara iz redova DSK
Kandidat za novog premijera Kosova Avdulah Hoti predstavio je listu imena koje je za svoje ministre u novoj kosovskoj vladi predložio Demokratski savez Kosova (DSK), javila je Koha.
  • 02.06.2020
Grenel podneo ostavku na mesto ambasadora SAD u Berlinu
Američki ambasador u Nemačkoj Ričard Grenel podneo je ostavku na tu funkciju, saopštila je danas ambasada SAD u Berlinu, prenosi Beta.
  • 02.06.2020
Lajčak dobio podršku svih članica EU za nastavak dijaloga
Specijalni izaslanik Evropske unije Miroslav Lajčak dobio je podršku svih 27 članica Evropske unije za nastavak dijalog između Beograda i Prištine.
  • 02.06.2020
Sutra izjašnjavanje poslanika o novoj vladi
Za sutra u 11:00 časova zakazana je sednica Skupštine o izglasavanju nove vlade, odlučeno je na današnjem sastanku Predsedništva.
  • 02.06.2020
Ulazak na Kosovo omogućen svima, uz medicinske procedure
Iz Kosovske policije demantovali su vesti koje su juče objavili pojedini mediji sa severa Kosova da građanima sa prebivalištem u Srbiji nije dozvoljen ulazak na Kosovo, već samo licima koji imaju kosovska dokumenta ili dokumenta Policijskih uprava gradova na Kosovu koje su smeštene u centralnoj Srbiji.
  • 02.06.2020
Dačić i Godfri razočarani merama Prištine
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić preneo je ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Entoniju Godfriju, razočaranost poslednjim potezima Prištine u vezi s uvozom srpske robe i uslovima koje s tim u vezi postavljaju - tzv. uvođenjem recipročnih mera, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
  • 01.06.2020