Vesti
Politika

Simić: Nije bilo razgovora sa Tačijem o vojsci

Nijedan poslanik Srpske liste nije razgovarao sa Hašimom Tačijem o formiranju vojske i ako je on to zaista rekao onda je u pitanju jedna ozbiljna neistina, kaže za RTV KIM Slavko Simić, predsednik te liste.
Simić: Nije bilo razgovora sa Tačijem o vojsci
Slavko Simić (Foto arhiva Kim)

Simić je reagujući na pisanje Klan Kosova o navodnoj podršci srpskih poslanika formiranju vojske, negirao da je do ikakavih razgovora bilo sa Tačijem, ne samo na ovu temu već uopšte.

„Mogu slobodno da kažem da nijedan Srbin sa centralnog nivoa vlasti od kada je on izabran za predsednika nije imao sastanak sa njim ni interno a ni zvanično“.

Simić naglašava da stav Srpske liste po pitanju preimenovanja Bezbednosnih snaga Kosova u oružane snage ostaje isti.

„Našem narodu na Kosovu i Metohiji, ali i albanskoj zajednici i albanskim političkim predstavnicima je dobro poznat naš stav da je za nas jedino od bezbednosnih snaga validna vojska Kfora“.

Predsednik Srpske liste ne isključuje mogućnost da je sa Tačijem o vojsci Kosova razgovarao „neki Srbin“, ali da to, kako tvrdi, sigurno nije predstavnik ove liste.

Prištinski dnevnik Klan Kosova preneo je da je predsednik Kosova Hašim Tači izjavio da je u pojedinačnim razgovorima sa srpskim poslanicima dobio saglasnost za formiranje vojske Kosova, ali i da mu je otvoreno rečeno da ne smeju da glasaju za formiranje vojske jer im tako naređuje Beograd.

 Ostale vesti

Sunjog: Kurtijev stav o dijalogu pozitivan pomak

Izjavu predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za novog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među četiri prioriteta kosovske vlade šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog ocenio je kao pozitivan pomak.

  • 28.02.2021
Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021
Novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije u maju
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.
  • 27.02.2021
Kurti ponovio da ne treba žuriti sa dijalogom
Kandidat za budućeg premijera Aljbin Kurti preneo je i ambasadoru Velike Britanije u Prištini Nikolasu Abotu da dijalog sa Beogradom ne treba požurivati, zalažući se za dobre pripreme za stabilan sporazum.
  • 27.02.2021
CIK: Odbačeno 18.766 glasova iz dijaspore
Centralna izborna komisija Kosova odbacila je 18.766 glasova iz dijaspore, prenosi Zeri.
  • 26.02.2021
Vučić: Nezaposlenima na Kosovu 200 evra, deci i zaposlenima po 100
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je finansijsku pomoć za ljude koji žive na Kosovu. Nezaposlena lica će dobiti po 200 evra, a deca i zaposlene osobe po 100. Takođe, najavio je početak gradnje nove zgrade za KBC Priština u Gračanici.
  • 26.02.2021