Vesti
Politika

Simić: Ne vraćamo se u kosovsku vladu

Poslanik Srpske Liste Igor Simić poručio je da je svojim izlaskom iz kosovske vlade Srpska lista rekla šta misli o njoj, naglasivši da se nikakav povratak ne razmatra.
Simić: Ne vraćamo se u kosovsku vladu
Igor Simić (Foto arhiva Kim)

"Stav prema srpskom narodu i prema predstavnicima Srba iskazan je onog dana u Kosovskoj Mitrovici. Mi u takvu vladu ne možemo da se vratimo", rekao je Simić Tanjugu povodom tvrdnji albanskog poslanika Memljija Krasnićija da će se predstavnici Srba vratiti u kosovsku vladu nakon smena u policiji.

Prema njegovim rečima, Srpska lista smatra da će biti raspisani vanredni izbori, a da je izjava Krasnićija, priprema za pozicioniranje pred izbore.

Kako je rekao, Lista se ne plaši tih izbora i dodao da ukoliko izbori budu raspisani da će osvojiti više glasova nego na prethodnim izborima.

Simić je ocenio i da se nakon izlaska Srpske liste iz kosovske vlade albanske stranke homogenizuju, a to je obrazložio činjenicom da je Srpska lista pozvala druge stranke da se potvrde kao opozicija glasanjem protiv vlasti.

"To se nije dogodilo", dodao je Simić.Ostale vesti

SSP: Zbog nesposobnosti SNS-a Srbi na Kosovu prepušteni teroru
Stranka slobode i pravde (SSP) je ocenila da su zbog nesposobnosti kadrova Srpske napredne stranke (SNS) i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Srbi na Kosovu "prepušteni na milost i nemilost suludom režimu premijera Kosova Aljbina Kurtija, koji nad njima sprovodi otvoreni teror".
  • 25.09.2023
Radosavljević: Opština Leposavić još uvek nije u potpunosti funkcionalna

Direktor odeljenja za sport, kulturu i omladinu u opštini Leposavić Nenad Radosavljević rekao je u emisiji Slobodno srpski da u ovoj lokalnoj samoupravi zaposleno oko 30 Srba, koji redovno odlaze na svoja radna mesta. Međutim, zbog kako je naveo određenih problema, opština još uvek nije u potpunosti funkcionalna.

  • 25.09.2023
Dačić: Zašto kosovska policija nije prepustila KFOR-u da rešava situaciju?
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas, povodom sukoba na severu Kosovu u blizini manastira Banjska u kojem je poginulo i ranjeno više osoba, da je najvažnije pitanje ’’šta će tamo kosovska policija, po kom to pravu i po kom dokumentu’’.
  • 25.09.2023
Lajčak: Neophodni preventivna diplomatija i dijalog
Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Beograd-Priština i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak smatra da su sukobi u Banjskoj pokazali da su neophodni preventivna diplomatija i navodi da će se on lično u narednim danima u potpunosti fokusirati na pronalaženje načina da se krene napred.
  • 25.09.2023
Kapčan: Napad nije bio spontan
To očigledno nije bio spontani napad, kaže za Radio Slobodna Evropa Čarls Kapčan, profesor Unvierziteta Džordžtaun i nekadašnji direktor za evropska pitanja u američkom Nacionalnom savetu za bezbednost u administracijama Bila Klintona i Baraka Obame.
  • 25.09.2023
Vučić: Stradala trojica Srba sa Kosova, ubistvo policajca za osudu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je današnji dan jedan od najtežih za Srbiju i srpski narod od 2004 i 2008. godine. Naveo je da je grupa Srba postavila barikade u Banjskoj, te da je došlo do sukoba. Osudio je ubistvo kosovskog policajca.

  • 24.09.2023