čije izručenje Kosovu očekuje budući mandatar za sastav kosovske vlade Aljbin Kurti." />

Simić: Kurti se nameće kao delilac pravde

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić stao je u odbranu svog kolege Milana Radoičića čije izručenje Kosovu očekuje budući mandatar za sastav kosovske vlade Aljbin Kurti.

Podeli ovaj članak sa:
  • Igor Simić (Foto: Tanjug)

Za Simića je neverovatno da, kako kaže, u međunarodnoj zajednici prolaze “najgori napadi na potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića od strane vodećih albanskih političara”.

“To što Aljbin Кurti bez ijednog dokaza optužuje Radoičića predstavlja direktno mešanje u rad pravosuđa, te otvara pitanje da li je dozvoljeno da i predstavnici Srpske liste se mešaju u njihov rad i daju ocene postupaka koje vode", navodi se u saopštenju Igora Simića.

U saopštenju se dodaje da se Aljbin Кurti “najdirektnije nameće kao delilac pravde, sudija i dželat, kršeći pri tom osnovni postulat prava, prezumpciju nevinosti".

"Čak ni sa pozicije premijera, na koju pretenduje, a od koje je svakim danom svojim ponašanjem sve dalji, Кurti, niti bilo ko drugi ne bi imao prava da presuđuje bilo kome, osim ako njegov plan nije da po dolasku na vlast zavede diktaturu u kojoj će se suditi bez dokaza o krivici", dodaje se u saopštenju.

Srpska lista postavlja pitanje "kako to da Кurti ima prava da sumnja u rad tužioca Sulj Hodže koji je bio uključen u slučaju Astrita Deharija i protiv njega organizuje proteste, a sa druge strane ima puno poverenje u njega kada “bez dokaza goni ponosne i časne Srbe, a više njih drži u kazamatima”.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane