Vesti
Politika

Simić: Jedinstven dan u istoriji odnosa Srbije i SAD

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže, nakon sastanka predsednika Aleksandra Vučića i američkog državnog sekretara Majka Pompea, da je današnji dan jedinstven u novijoj političkoj istoriji američko-srpskih odnosa, jer je taj sastanak završen zajedničkim stavom o situaciji na Kosovu.
Simić: Jedinstven dan u istoriji odnosa Srbije i SAD
Igor Simić (Foto arhiva Kim)

Stav državnog sekretara SAD Majka Pompea da je za nastavak dijaloga Beograda i Prištine potrebno ukinuti anticivilizacijske takse koje je, protivno pravilima uvela Priština, apsolutno korespondira za stavom naše države i predsednika Aleksandra Vučića, kaže Simić u izjavi za Kosovo onlajn.

"Ovaj diplomatski napredak u odnosima je rezultat odgovorne politike predsednika Vučića, zahvaljujući kome čak i najveći zagovornici kosovske nezavisnosti priznaju da pitanje Kosova i Metohije nije završeno jednostranim priznanjem Kosova, te da je potrebno pronaći kompromisno rešenje koje će uvažiti interese Srbije i srpskog naroda", smatra Simić.

Navodi da srpski narod na Kosovu ima puno poverenje i da pruža beskrajnu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću a da Srpskoj listi ostaje da se strpljivo i posvećeno bori za naš narod i da u teškim okolnostima unapređuje uslove u kojima Srbi žive.

"Uz podršku naše države, Vlade Srbije i Kancelarije za KiM nastavićemo sa realizacojom više od 160 projekata koji će poboljšati životne uslove u svim srpskim sredinama", zaključuje Simić.Ostale vesti

Veterani OVK traže promenu Zakona o Specijalnom sudu

Udruženje veterana OVK zatražilo je danas od parlamentarnih grupa u kosovskoj skupštini da izmene Zakon o Specijalnom sudu i prošire mandat za istraživanje svih zločina tokom sukoba na Kosovu.

  • 14.08.2020
Usvojen nacrt Zakona o suzbijanju i sprečavanju pandemije kovid-19
Poslanici kosovske skupštine usvojili su sa 77 glasova za, u drugom čitanju, nacrt Zakona o suzbijanju i sprečavanju pandemije kovid-19, javlja prištinska Koha.
  • 14.08.2020
Vašingtonski samit osuđen na neuspeh zbog američkih izbora?
"Amerikanci pokušavaju da taj dijalog ožive, ali ne deluje kao da postoji velika šansa da se dođe do nekog rešenja ili pomaka“, rekao je za RTV Kim analitičar iz Beograda Branko Radun komentarišući sastanak beogradskih i prištinskih lidera najavljen za 2. septembar u Vašingtonu.
  • 14.08.2020
Brisel: Dobrodošla podrška Amerike dijalogu koji vodi EU

Evropska unija pozdravlja sve inicijative i svako učešće "trećih strana" koje za cilj ima pomoć Beogradu i Prištini da se dogovore oko sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa, poručeno je iz Brisela.

  • 14.08.2020
Vučić: Srbija nije u poziciji da odbija razgovore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će učestvovati u razgovorima sa predstavnicima Kosova koje je za 2. septembar u Vašingtonu zakazao američki izaslanik Ričard Grenel, ali da tamo neće biti lako.

  • 14.08.2020
Hoti potvrdio sastanak u Vašingtonu
Premijer Kosova Avdulah Hoti, potvrdio je da će 2. septembra u Vašingtonu biti održan sastanak sa zvaničnicima Beograda. On je naveo i da će tema razgovora biti ekonomija.
  • 14.08.2020