Simić: Jedinstven dan u istoriji odnosa Srbije i SAD

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže, nakon sastanka predsednika Aleksandra Vučića i američkog državnog sekretara Majka Pompea, da je današnji dan jedinstven u novijoj političkoj istoriji američko-srpskih odnosa, jer je taj sastanak završen zajedničkim stavom o situaciji na Kosovu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Igor Simić (Foto arhiva Kim)

Stav državnog sekretara SAD Majka Pompea da je za nastavak dijaloga Beograda i Prištine potrebno ukinuti anticivilizacijske takse koje je, protivno pravilima uvela Priština, apsolutno korespondira za stavom naše države i predsednika Aleksandra Vučića, kaže Simić u izjavi za Kosovo onlajn.

"Ovaj diplomatski napredak u odnosima je rezultat odgovorne politike predsednika Vučića, zahvaljujući kome čak i najveći zagovornici kosovske nezavisnosti priznaju da pitanje Kosova i Metohije nije završeno jednostranim priznanjem Kosova, te da je potrebno pronaći kompromisno rešenje koje će uvažiti interese Srbije i srpskog naroda", smatra Simić.

Navodi da srpski narod na Kosovu ima puno poverenje i da pruža beskrajnu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću a da Srpskoj listi ostaje da se strpljivo i posvećeno bori za naš narod i da u teškim okolnostima unapređuje uslove u kojima Srbi žive.

"Uz podršku naše države, Vlade Srbije i Kancelarije za KiM nastavićemo sa realizacojom više od 160 projekata koji će poboljšati životne uslove u svim srpskim sredinama", zaključuje Simić.

Ostale vesti

 • "Kurtijevo protivljenje deo mračne prošlosti"

  "Jedino što je ishitreno jesu kritike koje Aljbin Кurti upućuje svemu što nije u skladu sa prošlošću u kojoj i dalje živi", reakcija je Marka Đurića na Kurtijev stav o potpisivanju "mini Šengena".

 • Hoti i Đurić oprečno o

  Hoti i Đurić oprečno o "mini Šengenu"

  Avdulah Hoti, zamenik predsednika Demokratskog saveza Kosova, kaže da balkanski "mini Šengen" nije u kosovskom interesu, jer bi to "onemogućilo reciprocitet sa Beogradom" i omogućilo "dolazak srpskih zvaničnika na kosovsku teritoriju radi sprovođene kampanje protiv Prištine".

 • Kurti o

  Kurti o "mini Šengenu": Ishitren korak

  Vođa pokreta Samoopredeljenje i kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti ocenio je ishitrenim sastanak Aleksandra Vučića, Edija Rame i Zorana Zaeva u Ohridu prošlog vikenda, istakavši da je zvanična Albanija trebalo da sačeka formiranje nove kosovske vlade, a ne da žuri na sastanke u Novom Sadu i Ohridu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane