Simić: Jedinstven dan u istoriji odnosa Srbije i SAD

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže, nakon sastanka predsednika Aleksandra Vučića i američkog državnog sekretara Majka Pompea, da je današnji dan jedinstven u novijoj političkoj istoriji američko-srpskih odnosa, jer je taj sastanak završen zajedničkim stavom o situaciji na Kosovu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Igor Simić (Foto arhiva Kim)

Stav državnog sekretara SAD Majka Pompea da je za nastavak dijaloga Beograda i Prištine potrebno ukinuti anticivilizacijske takse koje je, protivno pravilima uvela Priština, apsolutno korespondira za stavom naše države i predsednika Aleksandra Vučića, kaže Simić u izjavi za Kosovo onlajn.

"Ovaj diplomatski napredak u odnosima je rezultat odgovorne politike predsednika Vučića, zahvaljujući kome čak i najveći zagovornici kosovske nezavisnosti priznaju da pitanje Kosova i Metohije nije završeno jednostranim priznanjem Kosova, te da je potrebno pronaći kompromisno rešenje koje će uvažiti interese Srbije i srpskog naroda", smatra Simić.

Navodi da srpski narod na Kosovu ima puno poverenje i da pruža beskrajnu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću a da Srpskoj listi ostaje da se strpljivo i posvećeno bori za naš narod i da u teškim okolnostima unapređuje uslove u kojima Srbi žive.

"Uz podršku naše države, Vlade Srbije i Kancelarije za KiM nastavićemo sa realizacojom više od 160 projekata koji će poboljšati životne uslove u svim srpskim sredinama", zaključuje Simić.

Ostale vesti

 • Ima li predstavnika Srba u CIK-u

  Ima li predstavnika Srba u CIK-u

  Srpski član CIK-a Stevan Veselinović obratio se medijima saopštenjem 10. septembra navodeći da je “napustio sednicu CIK-a ne želeći više da učestvuje u radu ove institicije dok se god donose nezakonite odluke”, nakon što je CIK odlučio da na predstojećim izborima birači neće moći da se identifikuju srpskim ličnim kartama. Istraživali smo imaju li Srbi još uvek svog predstavnika u ovom telu.

 • Stefanović: Priština pokušava da skrene pažnju Srbije s teme o Interpolu

  Stefanović: Priština pokušava da skrene pažnju Srbije s teme o Interpolu

  Srbija ne odustaje od aktivnog lobiranja protiv članstva Kosova u Interpol, poručio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uz ocenu da su izjave iz Prištine o tome da razmišljaju da li da ponovo apliciraju za ućlanjenje u tu organizaciju "politička priča" i pokušaj da se skrene pažnja Srbije sa te teme.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane