Vesti
Politika

Simić: Izbori značajni kao referendum

Kandidat za poslanika u kosovskom parlamentu ispred Srpske liste Igor Simić izjavio je danas da su predstojeći parlamentarni izbori na Kosovu 11. juna imaju referendumski značaj.
Simić: Izbori značajni kao referendum
Igor Simić (Foto arhiva Kim)

“Ovo nisu obični izbori ovo je referendum na kojem građani odlučuju hoćemo li da ostanemo i opstanemo na Kosovu i Metohiji”, izjavio je Simić gostujući u jutarnjem dnevniku Radija Kontakt plus.

Simić je rekao da se na izborima bira između kredibilnih političkih predstavnika, koji će moći da političku borbu za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji prenesu u kosovski parlament.

“Zato je vrlo značajno da svaki srpski glas bude poveren Srpskoj listi, da svaki Srbin i Srpkinja na ovim prostorima izađu 11. juna i podrže Srpsku listu, pod brojem 22”, naglasio je Simić.

On je naglasio da jedino Srpska lista garantuje da neće doći do osnivanja Vojske Kosova koja bi, kako dodaje, ugrozila bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji i šire i da jedino Srpska lista ima podršku Vlade Republike Srbije, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i čitave države Srbije.

“Jedino Srpska lista uz podršku Vlade Srbije može sačuvati institucije Republike Srbije na Kosovu i Metohiji, tu pre svega mislim na zdravstvo i prosvetu koji su nam preko potrebni za opstanak ovog naroda. Jedino Srpska lista može biti garant opstanka Srba na Kosovu i Metohiji u narednom period, sve ostalo predstavlja avanturu”, kazao je Simić.

Simić je rekao da se neće dozvoliti ukidanje srpskih institucija, da neće dozvoliti osnivanje Vojske Kosova i da neće dozvoliti otimanje Gazivoda, Trepče i ostalih resursa.

“Istovremeno snažno ćemo se boriti za unapređenje uslova u kojima Srbiji žive od ekonomskog prosperiteta do svih onih činilaca koji su značajni za Srbe na Kosovu, a tu ne smemo zaboraviti bezbednost svih građana na Kosovu i Metohiji”, rekao je Simić.

On je pozvao građane da izađu na predstojeće izbore na Kosovu i podrže Srpsku listu.Ostale vesti

“Profesionalno ubistvo prepušteno amaterskoj istrazi”
"Ako stvar posmatramo apstraktno, imamo jedno profesionalno ubistvo koje je prepušteno amaterskoj istrazi", kazao je novinar i bivši direktor Radio Beograda Milivoje Mihajlović govoreći o ubistvu Olivera Ivanovića. Oliverov bratanac, Aleksandar Ivanović, ističe da je u Beogradu mrak kada je istraga u pitanju, "jedino što imamo je postupak koji se vodi u Prištini, a on je poprilično nesrećan".
  • 15.01.2021
Srpska lista predala spisak kandidata za izbore
Predstavnici Srpske predali su kandidaturu za predstojeće vanredne parlamentarne izbore Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini. "Duboko sam uveren, znam, da će Srpska lista i ovoga puta osvojiti svih deset mandata”, poručio je predsednik SL Goran Rakić.
  • 15.01.2021
Stano: Petković bio odgovarajuće najavljen, poštovati dogovor
Portparol EU Peter Stano u izjavi za Tanjug kaže da je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković bio najavljen za posetu Kosovu na "odgovarajući način, u skladu sa modalitetima koje su dogovorile obe strane”, apostrofirajući obavezu poštovanja dogovora postignutog u okvru dijaloga Beograda i Prištine o posetama zvaničnika.
  • 14.01.2021
Vjosa Osmani na zajedničkoj listi sa Samoopredeljenjem
Pokret Samoopreeljenje će u svoju izbornu listu za predstojeće glasanje 14. februara uvrstiti i građansku inicijativu v.d. predsednika Kosova Vjose Osmani.
  • 14.01.2021
Srpska lista: EU da reaguje na kršenje sporazuma o slobodi kretanja
Srpska lista je najoštrije osudila odluku kosovskih vlasti da ne dozvole direktoru Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petru Petkoviću da danas obiđe poplavama ugrožena srpska domaćinsktva na Кosovu.
  • 14.01.2021
Hoti: Konačan sporazum sa Srbijom uključuje međusobno priznanje

Aktuelni kosovski premijer Avdulah Hoti, napisao je na svom Fejsbuk profilu da se dijalog sa Srbijom, kako je rekao, vodi sa jasnim principima i da konačan sporazum uključuje međusobno priznanje.

  • 14.01.2021