Vesti
Politika

Simić: Atmosfera linča protiv Rikala bez argumenta

Poslanik u Skupštini Kosova Slavko Simić je za govornicom na današnjoj sednici izneo niz oštrih kritika na račun “pojedinih političara” koji, kako kaže, stvaraju “atmosferu linča” protiv ministra poljoprivrede Nenada Rikala.
Simić: Atmosfera linča protiv Rikala bez argumenta
Slavko Simić (Foto arhiva Kim)

“Kroz medije se stvara takva atmosfera bez ikakvih argumenata. Cilj je da se skrene pažnja sa nekih svakodnevnih problema i političkih neuspeha. Pojedini poslanici koriste Skupštinu da od nje prave policiju, sud i tužilaštvo Kosova. Svi su se jasno deklarisali da ne postoji ni najmanja indicija da je gospodin Rikalo počinio bilo kakav zločin za vreme oružanih sukoba“, rekao je Simić.

Simić je podvukao da Skupština Kosova treba da prestane da gubi vreme i okrene se glavnom cilju, pomirenju dva naroda na Kosovu.Ostale vesti

Osmani: KBS sledeće nedelje u prvu mirovnu misiju
Očekuje se da će pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga otputovati u prvu mirovnu misiju na svetu, koja će se izvoditi zajedno sa američkom vojskom, najavila je vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani tokom obeležavanja godišnjice Epopeje OVK.
  • 05.03.2021
Optužnice protiv 14 budućih kosovskih poslanika, najviše iz Samoopredeljenja
Poslanička mesta u kosovskoj skupštini zauzele su i osobe koje se suočavaju sa pravosudnim procesom. Naime, podignuta je optužnica protiv 14 budućih poslanika, javlja Koha.
  • 05.03.2021
Lajčak: Dogovoreni neki delovi budućeg sporazuma Beograda i Prištine
Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je večeras da su već dogovoreni neki delovi budućeg sporazuma između Beograda i Prištine, koji još nisu objavljeni jer, kako je naveo, "ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno".
  • 05.03.2021
Hodžić: Podržaću Kurtijevu vladu i kandidaturu Osmanijeve za predsednicu
Adrijana Hodžić sa liste „Ujedinjena zajednica" koja je osigurala mesto u Skupštini Kosova kao predstavnica bošnjačke zajednice, izjavila da će podržati formiranje vlade koju vodi Aljbin Kurti i kandidaturu Vjose Osmani za mesto predsednice Kosova, prenosi Ekonomija Onlajn.
  • 04.03.2021
Predstavnici Srpske liste razgovarali sa Petkovićem u Raški
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković sastao se danas sa institucionalnim i političkim predstavnicima Srba sa Kosova kako bi realizovali dogovore i projekte dogovorene s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prenosi Tanjug.
  • 04.03.2021
Stoltenberg: Podržavamo razvoj KBS-a kao snage za civilnu zaštitu
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da NATO podržava razvoj Kosovskih bezbednosnih snaga, ali samo u njihovom prvobitnom mandatu.
  • 04.03.2021