Vesti
Politika

Simić: Atmosfera linča protiv Rikala bez argumenta

Poslanik u Skupštini Kosova Slavko Simić je za govornicom na današnjoj sednici izneo niz oštrih kritika na račun “pojedinih političara” koji, kako kaže, stvaraju “atmosferu linča” protiv ministra poljoprivrede Nenada Rikala.
Simić: Atmosfera linča protiv Rikala bez argumenta
Slavko Simić (Foto arhiva Kim)

“Kroz medije se stvara takva atmosfera bez ikakvih argumenata. Cilj je da se skrene pažnja sa nekih svakodnevnih problema i političkih neuspeha. Pojedini poslanici koriste Skupštinu da od nje prave policiju, sud i tužilaštvo Kosova. Svi su se jasno deklarisali da ne postoji ni najmanja indicija da je gospodin Rikalo počinio bilo kakav zločin za vreme oružanih sukoba“, rekao je Simić.

Simić je podvukao da Skupština Kosova treba da prestane da gubi vreme i okrene se glavnom cilju, pomirenju dva naroda na Kosovu.Ostale vesti

Sporazum: “Pravo ili politika”
Odluka Ustavnog suda Kosova da se nova Vlada može formirati bez raspuštanja skupštine i novih izbora, doneta je u skladu sa dnevno političkim zahtevima na Kosovu, odnosno pokušaj da se manevriše između prava i politike, a u srpskoj zajednici se ona tumači kao pobeda diplomatije SAD-a, istakli su gostujući u emisiji “Sporazum”, profesor Ustavnog prava iz Prištine Riza Smaka, viši saradnik Saveta za politiku demokratizacije u Berlinu Bodo Veber  i programski direktor NVO “Aktiv” Miodrag Marinković.
  • 04.06.2020
Goran Rakić preuzeo dužnost ministra MALS-a
Nakon jučerašnjeg izglasavanja nove Vlade u Prištini, predsednik Srpske liste Goran Rakić preuzeo je dužnost ministra administracije i lokalne samouprave.
  • 04.06.2020
Vučić: Slede veliki pritisci
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje velike pritiske po pitanju rešavanja kosovskog problema i da je važno da Srbija, posle izbora, dobije snažnu vladu.
  • 04.06.2020
Novi premijer i stari problemi: Bez prevoda na srpski

U Prištini je održana prva sednica Vlade Kosova kojom je predsedavao novoizabrani premijer Avdulah Hoti.

  • 04.06.2020
Hoti preuzeo dužnost premijera

Uz počasnu gardu i intoniranje himne, Avdulah Hoti je i zvanično preuzeo dužnost premijera Kosova.

  • 04.06.2020
U koalicionom sporazumu DSK i Srpske liste nema ZSO
Koalicioni sporazum Demokratskog saveza Kosova (DSK) i Srpske liste (SL), i pored stalnog zahteva srpske strane za osnivanje Zajednice opština sa srpskom većinom, ne sadrži obavezu njenog formiranja.
  • 03.06.2020