Sever Kosova okićen srpskim i ruskim zastavama i slikama Putina

Sever Kosova je okićen povodom predstojeće posete Beogradu predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, kojem Srbi iz južne srpske pokrajine zahvaljuju na zalaganju za odbranu državnih i nacionalnih interesa Srbije.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto Tanjug)

Centralni trg i glavna ulica u severnom delu Kosovske Mitrovice dekorisani su velikim brojem srpskih i ruskih zastava, a zastave Ruske Federacije viore se i u samoj okolini mosta preko Ibra, koji spaja severni, srpski, i južni, albanski deo grada.

Na isti način okićeni su i Leposavić, Zvečan i Zubin Potok, kao i magistralni putevi na severu Kosova.

Na severu Kosova mogu se videti i bilbordi na ruskom jeziku sa porukama „Hvala” i „Mi smo braća. Bog je s nama”, kao i bilbord s fotografijom sa jednog od prošlih susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Rusije Vladimira Putina, na kojoj se dvojica državnika srdačno rukuju, prenosi Tanjug.

Kako se saznaje od lokalnih autobuskih prevoznika, veliki broj Srba sa Kosova  otputovalo je u Beograd na doček predsednika Putina.

Ostale vesti

 • Đurić: Sever opsesivna meta Prištine

  Đurić: Sever opsesivna meta Prištine

  Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da Beograd uprkos pritiscima na terenu i pojčanim policijskim i inspekcijskim kontrolama, pronalazi način da osigura koliko-toliko stabilno snabdevanje srpskog stanovništva, pre svega na severu.

 • "Srbija se sistematski suprostavlja lažima Albanaca"

  Kosovski Albanci sistematski rade na zatiranju dokaza o postojanju i življenju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji a pokušaće to još intenzivnije, i tome se treba suprotstaviti na sve načine, rekao je predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun povodom ponovo postavljene zastave Kosova i dizanja vojnih šatora uz tvrđavu Novog brda.

 • "Nepotizam i korupcija će uništiti Kosovo"

  "Strpljenje kosovskih prijatelja iščezava. Građani Kosova zaslužuju bolje, ali samo ako odluče da kazne one koji su uključeni u ovakve radnje", poručio je O’Konel, prenosi Kosovo onlajn.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane