Vesti
Politika

Sever Kosova: Na vreme i bez problema

U Severnoj Mitrovici i opštini Zvečan gde se izbori ponavljaju na tri biračka mesta glasanje se odvija bez problema.
Sever Kosova: Na vreme i bez problema

Biračka mesta na severu Kosova otvorena su na vreme, jutros u 07.00 časova. Glasanje se, kako javlja novinar KIM radija iz Zvečana, odvija bez problema i uz nešto manji odziv birača.

U Severnoj Mitrovici građani će birati između dvojice kandidata - Građanske inicijative "Srpska" Krstimira Pantića i Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovica. Nešto pre osam časova biračko pravo iskoristio je Krstimir Pantić.

Zbog izbornih nepravilnosti, prvi krug izbora se ponavlja na više biračkih mesta u Zvečanu. U trci za gradonačelnika ovog grada su Vučina Janković ("Srpska") i Nebojša Vlajić (SDP Oliver Ivanović).

Portparol OEBS-a Nikola Gaon zadovoljan je početkom drugog kruga lokalnih izbora na severu Kosova i ističe da sve protiče u najboljem redu.

Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić rekao je da se drugi krug lokalnih izbora na severu Kosova održava bez problema.Ostale vesti

Vlada Kosova odobrila nacrt budžeta
Na jutrošnjoj sednici Vlade Кosova, odobren je nacrt budžeta za narednu godinu.
  • 30.10.2020
Lajčak: Još jedan korak ka sveobuhvatnom sporazumu
Danas smo napravili još jedan korak ka sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji, ocenio je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak nakon razgovora u Briselu.
  • 29.10.2020
Petković: Svaki sastanak u Briselu započinjemo pitanjem o ZSO
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je i danas, u novoj rundi dijaloga u Briselu, Beograd pokrenuo pitanje Zajednice srpskih opština, jer koje god pitanje da se pokrene, nema napretka u dijalogu, bez formiranja ZSO.
  • 29.10.2020
“Sporazum”:  Ustavne reforme neminovne na Kosovu i u Srbiji
Direktor Kosovskog pravnog instituta Ehat Miftaraj izjavio je da će do ustavnih reformi na Kosovu i u Srbiji  nesumnjivo doći kada dođe do sveobuhvatnog sporazuma, što je za Evropsku uniju veoma važno pitanje. Nakon sporazuma, sigurno je da će međunarodni pritisak pasti na skupštine i političke stranke u tim zemljama da u bliskoj budućnosti ratifikuju oba sporazuma, naprave ih legitimnim, zakonitim i unesu odgovarajuće promene u svoje ustave.
  • 29.10.2020
Milan Radojević kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice
Prijava kandidata za vanredne izbore za gradonačelnika Severne Mitrovice traje do sutra. Do danas je samo Srpska lista podnela zahtev za potvrdu kandidata za izbore koji će biti održani 29. novembra.
  • 29.10.2020
Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK ponovo bez podrške

Zbog nedostatka kvoruma, Predlog zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK opet nije dobio podršku poslanika kosovskog parlamenta.

  • 29.10.2020