Vesti
Politika

Sever Kosova: Na vreme i bez problema

U Severnoj Mitrovici i opštini Zvečan gde se izbori ponavljaju na tri biračka mesta glasanje se odvija bez problema.

Biračka mesta na severu Kosova otvorena su na vreme, jutros u 07.00 časova. Glasanje se, kako javlja novinar KIM radija iz Zvečana, odvija bez problema i uz nešto manji odziv birača.

U Severnoj Mitrovici građani će birati između dvojice kandidata - Građanske inicijative "Srpska" Krstimira Pantića i Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovica. Nešto pre osam časova biračko pravo iskoristio je Krstimir Pantić.

Zbog izbornih nepravilnosti, prvi krug izbora se ponavlja na više biračkih mesta u Zvečanu. U trci za gradonačelnika ovog grada su Vučina Janković ("Srpska") i Nebojša Vlajić (SDP Oliver Ivanović).

Portparol OEBS-a Nikola Gaon zadovoljan je početkom drugog kruga lokalnih izbora na severu Kosova i ističe da sve protiče u najboljem redu.

Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić rekao je da se drugi krug lokalnih izbora na severu Kosova održava bez problema.Ostale vesti

Sunjog: Kurtijev stav o dijalogu pozitivan pomak

Izjavu predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za novog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među četiri prioriteta kosovske vlade šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog ocenio je kao pozitivan pomak.

  • 28.02.2021
Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021
Novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije u maju
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.
  • 27.02.2021
Kurti ponovio da ne treba žuriti sa dijalogom
Kandidat za budućeg premijera Aljbin Kurti preneo je i ambasadoru Velike Britanije u Prištini Nikolasu Abotu da dijalog sa Beogradom ne treba požurivati, zalažući se za dobre pripreme za stabilan sporazum.
  • 27.02.2021
CIK: Odbačeno 18.766 glasova iz dijaspore
Centralna izborna komisija Kosova odbacila je 18.766 glasova iz dijaspore, prenosi Zeri.
  • 26.02.2021
Vučić: Nezaposlenima na Kosovu 200 evra, deci i zaposlenima po 100
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je finansijsku pomoć za ljude koji žive na Kosovu. Nezaposlena lica će dobiti po 200 evra, a deca i zaposlene osobe po 100. Takođe, najavio je početak gradnje nove zgrade za KBC Priština u Gračanici.
  • 26.02.2021