Vesti
Politika

Sever Kosova: Na vreme i bez problema

U Severnoj Mitrovici i opštini Zvečan gde se izbori ponavljaju na tri biračka mesta glasanje se odvija bez problema.

Biračka mesta na severu Kosova otvorena su na vreme, jutros u 07.00 časova. Glasanje se, kako javlja novinar KIM radija iz Zvečana, odvija bez problema i uz nešto manji odziv birača.

U Severnoj Mitrovici građani će birati između dvojice kandidata - Građanske inicijative "Srpska" Krstimira Pantića i Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovica. Nešto pre osam časova biračko pravo iskoristio je Krstimir Pantić.

Zbog izbornih nepravilnosti, prvi krug izbora se ponavlja na više biračkih mesta u Zvečanu. U trci za gradonačelnika ovog grada su Vučina Janković ("Srpska") i Nebojša Vlajić (SDP Oliver Ivanović).

Portparol OEBS-a Nikola Gaon zadovoljan je početkom drugog kruga lokalnih izbora na severu Kosova i ističe da sve protiče u najboljem redu.

Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić rekao je da se drugi krug lokalnih izbora na severu Kosova održava bez problema.Ostale vesti

Stoltenberg: Zabrinjavajuće stanje na severu Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom povodom, kako je generalni sekretar rekao, zabrinjavajuće situacije na severu Kosova.

  • 26.09.2021
Borelj: Provokacije su neprihvatljive

Visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbednost Evropske unije Žozep Borelj, rekao je da nastavlja pažljivo da prati situaciju na severu Kosova i poručio obema stranama da su "neprihvatljive" sve dodatne provokacije ili jednostrane i nekoordinisane akcije.

  • 26.09.2021
Stefanović i Mojsilović obilaze vojne snage u Raškoj

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović počeli su danas obilazak dela srpskih vojnih snaga koje se nalaze u stanju povišene borbene gotovosti, a raspoređene su u okviru taktičkih grupa koje se nalaze u Garnizonu u Raškoj, vojnoj bazi "Rudnica" i na pravcu ka administrativnom prelazu Jarinje.

  • 26.09.2021
Albanija: Pozivamo Srbiju da povuče svoje oružane snage

Ministarstvo Evrope i spoljnih poslova Albanije izrazilo je zabrinutost zbog eskalacije situacije na severu Kosova i pozvalo Srbiju da povuče oružane snage upućene na administrativni prelaz sa Kosovom.

  • 26.09.2021
Šarl Mišel pozvao Beograd i Prištinu da spuste tenzije i nastave dijalog

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel pozvao je Beograd i Prištinu da spuste tenzije na severu Kosova i da nastave pregovarački proces.

  • 26.09.2021
Incidenti
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković optužio je premijera Kosova Aljbina Kurtija da je "za šaku glasova na predstojećim izborima", spreman da "izazove ozbiljne incidente na prostoru Kosova i Metohije".
  • 25.09.2021