Vesti
Politika

Šerifović: Jedino iz „Srpske“ nije bilo ucena

Predstavnik romske zajednice u Gračanici Hamit Šerifović veruje u pobedu “Srpske” u drugom krugu lokalnih izbora.
Šerifović: Jedino iz „Srpske“ nije bilo ucena
Hamit Šerifović (Foto KIM)

Šerifović je izjavio da je veoma bitno da izbori budu demokratski i da ljudi sami odluče za koga će da glasaju.

“Očekujem da se ljudima dozvoli da izađu i da glasaju sami, demokratski, bez obzira za koga će da glasaju”, rekao je Šerifović.

On dodaje i da se nada pobedi “Srpske” koja, kako kaže, jedina nije uticala na birače.

"Imali smo smo dosta problema jer je bilo pokušaja da se utiče na birače. Mogu da se zahvalim G.I. “Srpska” jer jedino oni nisu vršili nikakve pritiske. Dajem punu podršku “Srpskoj” i znam da će da pobede”, zaključuje Šerifović.Ostale vesti

Stoltenberg: Zabrinjavajuće stanje na severu Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom povodom, kako je generalni sekretar rekao, zabrinjavajuće situacije na severu Kosova.

  • 26.09.2021
Borelj: Provokacije su neprihvatljive

Visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbednost Evropske unije Žozep Borelj, rekao je da nastavlja pažljivo da prati situaciju na severu Kosova i poručio obema stranama da su "neprihvatljive" sve dodatne provokacije ili jednostrane i nekoordinisane akcije.

  • 26.09.2021
Stefanović i Mojsilović obilaze vojne snage u Raškoj

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović počeli su danas obilazak dela srpskih vojnih snaga koje se nalaze u stanju povišene borbene gotovosti, a raspoređene su u okviru taktičkih grupa koje se nalaze u Garnizonu u Raškoj, vojnoj bazi "Rudnica" i na pravcu ka administrativnom prelazu Jarinje.

  • 26.09.2021
Albanija: Pozivamo Srbiju da povuče svoje oružane snage

Ministarstvo Evrope i spoljnih poslova Albanije izrazilo je zabrinutost zbog eskalacije situacije na severu Kosova i pozvalo Srbiju da povuče oružane snage upućene na administrativni prelaz sa Kosovom.

  • 26.09.2021
Šarl Mišel pozvao Beograd i Prištinu da spuste tenzije i nastave dijalog

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel pozvao je Beograd i Prištinu da spuste tenzije na severu Kosova i da nastave pregovarački proces.

  • 26.09.2021
Incidenti
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković optužio je premijera Kosova Aljbina Kurtija da je "za šaku glasova na predstojećim izborima", spreman da "izazove ozbiljne incidente na prostoru Kosova i Metohije".
  • 25.09.2021