Vesti
Politika

Seljimi: Kosovo neće pregovarati ni sa kim

Vršilac dužnosti ministra inostranih poslova Kosova Petrit Selimi odgovorio je Ivici Dačiću koji je iz Prizrena, poručio da Kosovo neće može da uđe ni u jednu međunarodnu organizaciju bez dogovora sa Srbijom. “Izjave Dačića izborna kampanja”, rekao je on.
Seljimi: Kosovo neće pregovarati ni sa kim
Petrit Seljimi (Foto Kim)

“Kosovo nikada neće pregovarati ni sa kim o učlanjenju u međunarodnim organizacijama kao što je UNESCO”, izjavio je Selimi za Klan Kosova.

“Izjave Ivice Dačića su izborne izjave povodom kampanje za parlamentarne izbore koji će biti održani u Srbiji”, izjavio je Selimi.

Dačić je danas u Prizrenu izjavio da Srbija neće tražiti oprost i da nije bio Miloševićev ministar.

 Ostale vesti

Vlada Kosova odobrila nacrt budžeta
Na jutrošnjoj sednici Vlade Кosova, odobren je nacrt budžeta za narednu godinu.
  • 30.10.2020
Lajčak: Još jedan korak ka sveobuhvatnom sporazumu
Danas smo napravili još jedan korak ka sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji, ocenio je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak nakon razgovora u Briselu.
  • 29.10.2020
Petković: Svaki sastanak u Briselu započinjemo pitanjem o ZSO
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je i danas, u novoj rundi dijaloga u Briselu, Beograd pokrenuo pitanje Zajednice srpskih opština, jer koje god pitanje da se pokrene, nema napretka u dijalogu, bez formiranja ZSO.
  • 29.10.2020
“Sporazum”:  Ustavne reforme neminovne na Kosovu i u Srbiji
Direktor Kosovskog pravnog instituta Ehat Miftaraj izjavio je da će do ustavnih reformi na Kosovu i u Srbiji  nesumnjivo doći kada dođe do sveobuhvatnog sporazuma, što je za Evropsku uniju veoma važno pitanje. Nakon sporazuma, sigurno je da će međunarodni pritisak pasti na skupštine i političke stranke u tim zemljama da u bliskoj budućnosti ratifikuju oba sporazuma, naprave ih legitimnim, zakonitim i unesu odgovarajuće promene u svoje ustave.
  • 29.10.2020
Milan Radojević kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice
Prijava kandidata za vanredne izbore za gradonačelnika Severne Mitrovice traje do sutra. Do danas je samo Srpska lista podnela zahtev za potvrdu kandidata za izbore koji će biti održani 29. novembra.
  • 29.10.2020
Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK ponovo bez podrške

Zbog nedostatka kvoruma, Predlog zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK opet nije dobio podršku poslanika kosovskog parlamenta.

  • 29.10.2020