Vesti
Politika

Selaković se zahvalio ambasadoru Kazahstana zbog nepriznavanja Kosova

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Kazahstana u Srbiji Gabitom Sizdikbekovim, kome je istakao opredeljenje za unapređenje i produbljivanje zajedničke saradnje.
Selaković se zahvalio ambasadoru Kazahstana zbog nepriznavanja Kosova
Gabit Sizdikbek i Nikola Selaković (Foto MSP Srbije)

Selaković je zahvalio na stavu i poziciji Kazahstana o nepriznavanju nezavisnosti Kosova i podršci Srbiji u međunarodnim organizacijama.

Selaković je ocenio da nivo ekonomske saradnje ne odgovara potencijalima dve zemlje i naglasio da je potrebno jačati odnose u brojnim oblastima kao što su poljoprivreda, farmacija, građevinarstvo, transport, investicije, namenska industrija, turizam.

Istakao je i da bi za dalje unapređenje bilateralnih odnosa značajno bilo i uspostavljanje direktne avio-linije na relaciji Beograd-Nursultan, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Selaković je konstatovao da su odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i prijateljski i poručio da se Srbija zalaže za intenziviranje političkog dijaloga na svim nivoima sa Kazahstanom.

Kako je rekao, dodatni podsticaj saradnji daće i poseta ministra inostranih poslova Muhtara Tileuberdija, koja je posebno značajna obzirom da se ove godine obeležava 25 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje.

Pozvao je kazahstanske privrednike da se upoznaju sa potencijalima naše privrede i investiraju u Srbiji.Ostale vesti

Odalović: Priština treba da otvori arhive, ljudi nisu nestali u šumi
Generalni sekretar Skupštine Veljko Odalović rekao je za RTS da je Ranko Grujić, koji je poginuo od NATO bombi, pre dva dana ponovo sahranjen kod Peći i da to nije jedini primer skranavljenja grobalja.
  • 08.03.2021
Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u Srbiji
U palati "Srbija" završeno je zasedanje Saveta za nacionalnu bezbednost kojim je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 06.03.2021
Valjdet Sadiku imenovan za privremenog otpravnika poslova ambasade Kosova u SAD
Ambasador Valjdet Sadiku imenovan je za otpravnika poslova u ambasadi Kosova u Vašingtonu, saopštilo je kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore (MIPD).
  • 06.03.2021
Palmer: Nije pritisak, ali
SAD neće pritiskati, već ohrabruju Beograd i Prištinu da postignu sporazum o normalizaciji, kaže specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer.
  • 06.03.2021
EP 25. marta o Zapadnom Balkanu
Debata o izveštajima o napretku četiri balkanske države ka EU biće održana na mini-plenarnoj sednici Evropskog parlamenta 25. marta, saopšteno je u Briselu.
  • 06.03.2021
Osmani: KBS sledeće nedelje u prvu mirovnu misiju
Očekuje se da će pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga otputovati u prvu mirovnu misiju na svetu, koja će se izvoditi zajedno sa američkom vojskom, najavila je vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani tokom obeležavanja godišnjice Epopeje OVK.
  • 05.03.2021