Vesti
Politika

Selaković sa Boreljom o Kosovu

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Đuzepom Boreljom o situaciji na severu Kosova i o evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana, saopštilo je danas Ministarstvo.
Selaković sa Boreljom o Kosovu
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković u Njujorku

Selaković je istakao da je izrazio neslaganje Beograda i neprihvatanje izjava u kojima se Beograd i Priština podjednako pozivaju na smirivanje tenzija i da je postavio pitanje šta je Srbija uradila da bi do tih tenzija došlo.
 
On je ukazao da je "Beograd i te kako posvećen dijalogu", ali da neće prihvatiti nikakve jednostrano nametnute poteze, pogotovo kroz "kriminalne aktivnosti" i da takvi potezi obesmišljavaju dijalog.
 
Selaković je ponovio kako Beograd želi da nastavi dijalog, ali da je potrebno da se stvari vrate na stanje pre poslednjih dešavanja.
 
Sastanak sa Boreljom jedan je od bilateralnih susreta koje je ministar Selaković imao od kada je došao u Njujork na zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, navodi se u saopštenju.Ostale vesti

Penzionerima 7. decembra još 20 evra, ostalim građanima dan kasnije
Penzioneri će prvi dobiti još 20 evra pomoći od države 7. decembra, dok će ostalim građanima ta pomoć biti isplaćena 8. i 9 decembra, najavio je ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali.
  • 01.12.2021
Nemačka izdvojila milion evra za Kosovske bezbednosne snage
Ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rode saopštio je da je sa ministrom odbrane Armendom Mehajem potpisan sporazum vredan milion evra koji se odnosi na podršku Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS).
  • 30.11.2021
Branimir Stojanović: Čestitam, ali naša borba traje!
Kanditat za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović  koji je na oktobarskim loklanim izborima izgubio od Ljiljane Šubarić, čestitao je novoj predsednici opštine i odbornicima stupanje na dužnost. Podsetio ih je, međtuim, na veliku obavezu i odgovornost, ali i da "borba još uvek traje".
  • 30.11.2021
Milošević preuzeo dužnost predsednika opštine Novo Brdo

Novoizabrani predsednik opštine Novo Brdo Saša Milošević, ali i odbornici izabrani na lokalnim izborima održanim 17.oktobra, danas su stupili na dužnost.

  • 30.11.2021
Ljiljana Šubarić: Učiniću sve da dužnost obavljam časno i pošteno
Po polaganju zakletve i preuzimanju dužnosti predsednice Opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić je poručila da će biti predsednica svih građana, bez obzira na političku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Ipak, naglasila je da će voditi politiku Srpske liste.
  • 30.11.2021
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova odložena šesti put zaredom
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova, koja je bila zakazana za danas, odložena je zbog nedostatka kvoruma, šesti put zaredom.
  • 30.11.2021