Vesti
Politika

Šeholi: Bilo kakva Vlada ili bankrot

Kosovu je potrebna bilo kakva vlada, jer ako se u roku od dve nedelje ne formiraju institucije i ne usvoji budžet preti nam bankrot, kaže Fatmir Šeholi.
Šeholi: Bilo kakva Vlada ili bankrot
Fatmir Šeholi (Foto Kim)

Gostujući u emisiji “Uz jutarnju kafu” politički analitičar Fatmir Šeholi je kazao da formiranje institucija zavisi od jednog čoveka, a to je lider DPK Hašim Tači. Prema njegovim rečima, Tači je otputovao na sednicu SB UN o Kosovu koja je zakazana za sutra, a da prethodno sa liderom DSK Isom Mustafom nije potpisao konačan dogovor o novoj vladi.

“Hašim Tači se trenutno bori za svoje mesto. Osim učešća na sednici SB UN o Kosovu, na kojoj će učestvovati i premijer Srbije Aleksandar Vučić, Tači će lobirati za sebe odnosno za svoju poziciju”, kaže Šeholi.

Govoreći o na Listi "Srpska", Šeholi smatra da ova lista treba da insistira da bude deo radnih grupa za plan i program vlade Kosova, a ne da bude samo posmatrač.

“Srbi treba da imaju svoj plan i program. Video sam neke tačke u kojima imaju svoje zahteve ali to treba da prilože i vladi, jer saradnja između ministra i premijera mora da postoji. Nadam se će 8. decembra biti održana Skupstina Kosova, ali u slučaju da Hasim Tači ne bude imao poziciju premijera ili predsednika Kosova, onda idemo na izbore”, kaže Šeholi.Ostale vesti

Vlada Kosova odobrila nacrt budžeta
Na jutrošnjoj sednici Vlade Кosova, odobren je nacrt budžeta za narednu godinu.
  • 30.10.2020
Lajčak: Još jedan korak ka sveobuhvatnom sporazumu
Danas smo napravili još jedan korak ka sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji, ocenio je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak nakon razgovora u Briselu.
  • 29.10.2020
Petković: Svaki sastanak u Briselu započinjemo pitanjem o ZSO
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je i danas, u novoj rundi dijaloga u Briselu, Beograd pokrenuo pitanje Zajednice srpskih opština, jer koje god pitanje da se pokrene, nema napretka u dijalogu, bez formiranja ZSO.
  • 29.10.2020
“Sporazum”:  Ustavne reforme neminovne na Kosovu i u Srbiji
Direktor Kosovskog pravnog instituta Ehat Miftaraj izjavio je da će do ustavnih reformi na Kosovu i u Srbiji  nesumnjivo doći kada dođe do sveobuhvatnog sporazuma, što je za Evropsku uniju veoma važno pitanje. Nakon sporazuma, sigurno je da će međunarodni pritisak pasti na skupštine i političke stranke u tim zemljama da u bliskoj budućnosti ratifikuju oba sporazuma, naprave ih legitimnim, zakonitim i unesu odgovarajuće promene u svoje ustave.
  • 29.10.2020
Milan Radojević kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice
Prijava kandidata za vanredne izbore za gradonačelnika Severne Mitrovice traje do sutra. Do danas je samo Srpska lista podnela zahtev za potvrdu kandidata za izbore koji će biti održani 29. novembra.
  • 29.10.2020
Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK ponovo bez podrške

Zbog nedostatka kvoruma, Predlog zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK opet nije dobio podršku poslanika kosovskog parlamenta.

  • 29.10.2020