Vesti
Politika

Šeholi: Bilo kakva Vlada ili bankrot

Kosovu je potrebna bilo kakva vlada, jer ako se u roku od dve nedelje ne formiraju institucije i ne usvoji budžet preti nam bankrot, kaže Fatmir Šeholi.
Šeholi: Bilo kakva Vlada ili bankrot
Fatmir Šeholi (Foto Kim)

Gostujući u emisiji “Uz jutarnju kafu” politički analitičar Fatmir Šeholi je kazao da formiranje institucija zavisi od jednog čoveka, a to je lider DPK Hašim Tači. Prema njegovim rečima, Tači je otputovao na sednicu SB UN o Kosovu koja je zakazana za sutra, a da prethodno sa liderom DSK Isom Mustafom nije potpisao konačan dogovor o novoj vladi.

“Hašim Tači se trenutno bori za svoje mesto. Osim učešća na sednici SB UN o Kosovu, na kojoj će učestvovati i premijer Srbije Aleksandar Vučić, Tači će lobirati za sebe odnosno za svoju poziciju”, kaže Šeholi.

Govoreći o na Listi "Srpska", Šeholi smatra da ova lista treba da insistira da bude deo radnih grupa za plan i program vlade Kosova, a ne da bude samo posmatrač.

“Srbi treba da imaju svoj plan i program. Video sam neke tačke u kojima imaju svoje zahteve ali to treba da prilože i vladi, jer saradnja između ministra i premijera mora da postoji. Nadam se će 8. decembra biti održana Skupstina Kosova, ali u slučaju da Hasim Tači ne bude imao poziciju premijera ili predsednika Kosova, onda idemo na izbore”, kaže Šeholi.Ostale vesti

Sunjog: Kurtijev stav o dijalogu pozitivan pomak

Izjavu predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za novog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među četiri prioriteta kosovske vlade šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog ocenio je kao pozitivan pomak.

  • 28.02.2021
Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021
Novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije u maju
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.
  • 27.02.2021
Kurti ponovio da ne treba žuriti sa dijalogom
Kandidat za budućeg premijera Aljbin Kurti preneo je i ambasadoru Velike Britanije u Prištini Nikolasu Abotu da dijalog sa Beogradom ne treba požurivati, zalažući se za dobre pripreme za stabilan sporazum.
  • 27.02.2021
CIK: Odbačeno 18.766 glasova iz dijaspore
Centralna izborna komisija Kosova odbacila je 18.766 glasova iz dijaspore, prenosi Zeri.
  • 26.02.2021
Vučić: Nezaposlenima na Kosovu 200 evra, deci i zaposlenima po 100
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je finansijsku pomoć za ljude koji žive na Kosovu. Nezaposlena lica će dobiti po 200 evra, a deca i zaposlene osobe po 100. Takođe, najavio je početak gradnje nove zgrade za KBC Priština u Gračanici.
  • 26.02.2021