Vesti
Politika

Sednica Skupštine naredne nedelje

Sledeća sednica Skupštine Kosova zakazana je za 14. decembar, a predsednik parlamenta Kadri Veselji je pozvao opoziciju da učestvuje u njenom radu, objavila je Koha.net.
Sednica Skupštine naredne nedelje
Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Veselji je najavio da će, osim budžeta, na sednici biti razmatrano još 25 tačaka dnevnog reda.

"Ozbiljno pozivam opoziciju da učestvuje na zasedanju jer mi, kao predsedniku skupštine, ne pada na pamet da ih isključim iz rada. Uvek sam ih pozivao da se ne isključuju sami sa zasedanja i da učestvuju u radu", istakao je on.

"I predsednica je rekla da će plenarna sednica biti nastavljena, tako da to nije odluka samo skupštinskog rukovodstva... Sva sporna pitanja mogu da budu rešena ukoliko postoji dobra volja. Potrebno je političko rešenje, a mesto za to je Skupština", rekao je Veselji.Ostale vesti

Konjufca: Za pokretanje tužbe protiv Srbije za genocid potrebno je vreme

Predsednik kosovskog parlamenta Gljauk Konjufca rekao je da sastavljanje tužbe protiv Srbije za genocid na Kosovu zahteva vreme, prenosi Reporteri.

  • 17.04.2021
Kosovske NVO protiv odluke Evropa Nostre o Dečanima
Četrdeset organizacija civilnog društva reagovalo je na uključivanje manastira Dečani na listu „7 najugroženijih spomenika u Evropi“ za 2021. godinu od strane panevropske federacije nevladinih organizacija aktivnih na polju kulturnog nasleđa poznate kao Europa Nostra.
  • 17.04.2021
Lavrov i Selaković: Opasni pokušaji odustajanja od Rezolucije 1244
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Moskvi sa svojim ruskim kolegom Sergejom Lavrovim, koji je podvukao da su pokušaji odustajanja od Rezolucije UN 1244 na Kosovu opasni, prenosi Tanjug.
  • 16.04.2021
Kosnet o razmeni teritorija: Nismo stajali iza ove ideje
Američki ambasador na Kosovu, Filip Kosnet, ideju o razmeni teritorija između Kosova i Srbije smatra prošlošću. Tvrdi da SAD nisu zainteresovane za razmenu teritorija, jasno stavljajući do znanja da ne stoje iza ove ideje.
  • 16.04.2021
Kurti zatražio od Grčke da prizna nezavisnost Kosova
Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se sa šefom grčke Kancelarije za vezu u Prištini Krisuolom Aliferi i zatražio da se njena zemlja "pridruži bloku zemalja koje su priznale Kosovo".
  • 15.04.2021
Lajčak i Bisljimi o integracijama, razvoju i dijalogu
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je sa potpredsednik kosovske vlade Besnikom Bisljimijem o Kosovu.
  • 15.04.2021