Sednica Skupštine Kosova odložena za sutra

Zbog nedostatka kvoruma sednica Skupštine Kosova odložena je za sutra. Poslanici opozicionih stranaka napustili su skupštinsku salu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Skupština Kosova (Foto Kim)

Redovna sednica Skupštine Kosova na kojoj je trebalo da je za glasa za preporuke o povećanju plata koje se za sve kategorije zaposlenih izdvajaju iz budžeta Kosova odložena je za sutra jer u skupštinskoj sali nije bilo dovoljnog broja poslanika.

Poslanici opozicionih stranka napustili su sednicu pošto poslanici vladajućih stranaka, nisu glasali za predlog preporuka sa interpelacije premijera Ramuša Haradinaja, u vezi odluke Vlade Kosova za povećanje plata članovima Vlade koja je doneta 20. decembra 2017. godine.

Kvorum za održavanje sednice nije postignut ni nakon sastanka predsedavajućeg kosovske skupštine Kadrija Veseljija sa liderima parlamentarnih grupa.

Šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti istakao je da se neće vraćati na sednicu dok ne bude završeno glasanje o preporukama.

"Ne možemo da pređemo na sledeću tačku bez ove tačke. Znate da je sutra još jedna sednica u kojoj postoji duga lista zakona. Ako nastavite ovu praksu, mi nećemo učestvovati ni na jednom drugom glasanju i danas se debata ne može nastaviti bez ove tačke ", rekao je Hoti.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj kritikovao je opoziciju, ističući da je sednica Skupštine Kosova nepotrebno blokirana.

"Žao mi je što predstavnici opozicije nisu tu. Važno je istaći ko je otkrio ovu praksu. Ja sam bio na sednici na čelu vlade sa zakonima koji su direktno usmereni i koji pomažu građanima zemlje. Tada sam video opoziciju kako su sa iščekivanjem posmatrali da li imamo 61 glas i da li ćemo imati kvorum, što znači da li će glasati ili ne.Ta praksa im se očigledno ne sviđa", kazao je Haradinaj.

Sednica Skupštine Kosova biće nastavljena sutra sa istim tačkama dnevnog reda.

Ostale vesti

 • "Takse ostaju, za izbore nisam spreman"

  Premijer Kosova, Ramuš Haradinaj ne odustaje od stava da takse na srpsku robu neće biti ukinute sve dok Srbija ne prizna kosovsku nezavisnost, ali je priznao i da nije spreman da ide na vanredne izbore.

 • EU: Rešenje mora biti održivo i realno

  EU: Rešenje mora biti održivo i realno

  Rešenje za odnose Beograda i Prištine mora da bude održivo, zasnovano na uzajamnoj saglasnosti, u skladu sa međunarodnim pravom i pravom EU, poručila je portparolka EU Maja Kocijančič, reagujući na izjavu Ivice Dačića o razgraničenju kao zvaničnoj ponudi Beograda.

 • Arifi: Mogerinijeva podržala Beograd

  Arifi: Mogerinijeva podržala Beograd

  Šef kabineta premijera Kosova Avni Arifi, optužio je šeficu evropske dilomatije Federiku Mogerini da se uslovljavanjem nastavaka dijaloga stavila na stranu Beograda.

 • Đurić: Priština se ruga Trampovim zahtevima

  Đurić: Priština se ruga Trampovim zahtevima

  Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ocenio je da se vlast u Prištini ruga zahtevima koje je predsednik SAD Donald Tramp izneo u svom pismu u kojem je, kako kaže, nedvosmisleno zatražio od Prištine da ukine takse.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane