Sednica Skupštine Kosova odložena za sutra

Zbog nedostatka kvoruma sednica Skupštine Kosova odložena je za sutra. Poslanici opozicionih stranaka napustili su skupštinsku salu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Skupština Kosova (Foto Kim)

Redovna sednica Skupštine Kosova na kojoj je trebalo da je za glasa za preporuke o povećanju plata koje se za sve kategorije zaposlenih izdvajaju iz budžeta Kosova odložena je za sutra jer u skupštinskoj sali nije bilo dovoljnog broja poslanika.

Poslanici opozicionih stranka napustili su sednicu pošto poslanici vladajućih stranaka, nisu glasali za predlog preporuka sa interpelacije premijera Ramuša Haradinaja, u vezi odluke Vlade Kosova za povećanje plata članovima Vlade koja je doneta 20. decembra 2017. godine.

Kvorum za održavanje sednice nije postignut ni nakon sastanka predsedavajućeg kosovske skupštine Kadrija Veseljija sa liderima parlamentarnih grupa.

Šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti istakao je da se neće vraćati na sednicu dok ne bude završeno glasanje o preporukama.

"Ne možemo da pređemo na sledeću tačku bez ove tačke. Znate da je sutra još jedna sednica u kojoj postoji duga lista zakona. Ako nastavite ovu praksu, mi nećemo učestvovati ni na jednom drugom glasanju i danas se debata ne može nastaviti bez ove tačke ", rekao je Hoti.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj kritikovao je opoziciju, ističući da je sednica Skupštine Kosova nepotrebno blokirana.

"Žao mi je što predstavnici opozicije nisu tu. Važno je istaći ko je otkrio ovu praksu. Ja sam bio na sednici na čelu vlade sa zakonima koji su direktno usmereni i koji pomažu građanima zemlje. Tada sam video opoziciju kako su sa iščekivanjem posmatrali da li imamo 61 glas i da li ćemo imati kvorum, što znači da li će glasati ili ne.Ta praksa im se očigledno ne sviđa", kazao je Haradinaj.

Sednica Skupštine Kosova biće nastavljena sutra sa istim tačkama dnevnog reda.

Ostale vesti

 • "Kosovo ponovo apliciralo za prijem u Interpol"

  Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković predočila je da je Priština po četvrti put aplicirala za prijem u Interpol i ukazala da je to nastavak vršenja političkog pritiska na najstariju međunarodnu policijsku organizaciju.

 • Vozila sa osiguranjem kosovske kompanije INSIG ne mogu u centralnu Srbiju

  Vozila sa osiguranjem kosovske kompanije INSIG ne mogu u centralnu Srbiju

  Kosovskoj osiguravajućoj komaniji „INSIG“ nedavno je Centralna banka Kosova ukinula licencu zbog nemogućnosti da ispuni finansijske obaveze, prenela je Gazeta Express. Pored ostalih poteškoća u ostvarenju svojih prava, vlasnici osiguranja motornih vozila ove kompanije, neće moći sa tim osiguranjem da uđu u centralnu Srbiju.

 • Vladika Joanikije: Crnogorska vlast radi za interes

  Vladika Joanikije: Crnogorska vlast radi za interes "Velike Albanije"

  Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije rekao je da je crnogorski "Nacrt zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica" pokušaj da se napravi presedan kako bi onda, po istom tom modelu, na Kosovu srpske svetinje bile uzete i prepisane na "Veliku Albaniju".

 • Jeremić: Srbima na Kosovu i Metohiji život postao nepodnošljiv

  Jeremić: Srbima na Kosovu i Metohiji život postao nepodnošljiv

  Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je život Srba na Kosovu i Metohiji "postao nepodnošljiv, jer trpe političke i fizičke pritiske i pretnje" prvenstveno od nosilaca lokalnih srpskih vlasti predvodjenih Srpskom listom, ali i zbog "gaženja ljudskog dostojanstva i egzistencijalnih problema".

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane