Vesti
Politika

Sednica Predsedništva Skupštine Kosova odložena šesti put zaredom

Sednica Predsedništva Skupštine Kosova, koja je bila zakazana za danas, odložena je zbog nedostatka kvoruma, šesti put zaredom.
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova odložena šesti put zaredom
Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova (DPK) Abeljard Tahiri ocenio je da je to „dokaz da je vladajuća koalicija u krizi“ i da treba da vrati mandat građanima, pozivajući da se održe prevremeni parlamentarni izbori.

„Vladajuća koalicija ima dva puta, ili da vrati mandat narodu ili da nastavi da vlada. Imamo izbegavanje učešća na sednicama i zato ih pozivam da vrate mandate ili da budu odgovorniji i da prevaziđemo krizu“, kazao je Tahiri.

Šef poslanika Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Besnik Tahiri rekao je da su u toj stranci „u poslednjem trenutku“ saznali da je sastanak odložen.

Usled odlaganja sednica Predsedništva parlamenta, predsednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca je iskoristio ustavno pravo da saziva sednice i bez odluke predsedništva.

On je u prethodne dve nedelje zakazao dve sednice kosovskog parlamenta, koji se nije sastajao još od sednice na kojoj je odredio datum izbora za gradonačelnike i odbornike.Ostale vesti

Svečlja posetio Brnjak
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Deljalj Svečlja obišao je juče administrativni prelaz Brnjak i policijsku stanicu granične policije. Svečlja u objavi na njegovom Fejsbuk nalogu ponovio tvrdnju da su nedavno jedinicu granične policije, napale “srpske ilegalne grupe”.
  • 08.08.2022
Vlada Kosova: Reciprocitet neće biti tema u Briselu

Odluke Vlade Kosova o reciprocitetu za lična dokumenta i registarske tablice neće biti razmatrane na sastanku premijera Kosova Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića 18. avgusta u Briselu, rečeno je danas iz kosovske vlade.

  • 07.08.2022
Tolkač: Stav Kijeva prema KiM se ne menja

Ambasador Ukrajine u Srbiji Volodimir Tolkač ponovio je u subotu da se stav zvaničnog Kijeva po pitanju Kosova i Metohije ne menja, odnosno, da Ukrajina ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu, ali i izrazio zahvalnost zbog podrške i pomoći Prištine.

  • 07.08.2022
Svečlja: Iza napada na Gazivodama stoje ilegalne srpske grupe, Srpska lista reagovala

Srpska lista osudila je danas svaki vid ugrožavanja bezbednosti, kako se navodi u saopštenju “bez obzira sa koje strane dolazi”, i pozvala građane da “ne nasedaju na provokacije Dželjalja Svečlje i vlasti iz Prištine”.

  • 06.08.2022
Brnabić: Ne postoji prostor za razgovor s Kurtijem
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da ne vidi prostor za razgovor sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.
  • 06.08.2022
Bisljimi: Elektrosever igra opasnu igru, Vlada neće zimi da plaća struju
Zamenik kosovskog premijera, Besnik Bisljimi, rekao je da je Elektrosever falsifikovao dokument KOSTT-a i da ova kompanija igra opasnu igru.
  • 06.08.2022