Sednica kosovske skupštine počela pauzom

Nastavak sednice kosovskog parlamenta počela je sa više od pola sata zakašnjenja, a nakon kraće rasprave proglašena je 20-minutna pauza.

Podeli ovaj članak sa:
 • Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Na sednici bi trebalo da se glasa o predlogu rezolucije dela opozicije o nastavku dijalogu sa Beogradom.

U sali je bilo prisutno 66 poslanika.

Predložena rezolucija ima samo jednu tačku, koja predviđa da se predsednik privremenih kosovskih institucija, Hašim Tači, isključi iz dijaloga sa Beogradom o korekciji granica, preneli su prištinski mediji.

I dok Avdullah Hoti, šef poslaničke grupe DSK, jednog od predlagača rezolucije, smatra da dokument treba izglasati danas, šefovi drugih poslaničkih grupa imali su određene primedbe, što ukazuje na to da stranke još nisu usaglasile stavove o tom pitanju.

Nakon izjašnjava predstavnika stranaka, proglašena je pauza.

Ostale vesti

 • Vučić putuje u Njujork

  Vučić putuje u Njujork

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće na 74. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, u čijem centru pažnje biti klimatske promene, a na agendi srpskog predsednika to će biti izgledi za rešavanje kosovskog pitanja.

 • Trgovinski deficit Kosova tri milijarde evra

  Trgovinski deficit Kosova tri milijarde evra

  Kosovo ima trgovinski deficit od tri milijarde evra što je posledica neusaglašavanja odnosa između vrednosti uvoza i izvoza i kao takav, kako navode stručnjaci, utiče na ekonomski razvoj.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane