SDP pozdravio najavu usvajanja platforme o Kosovu

Gradjanska inicijativa SDP, čiji je predsednik Oliver Ivanović, pozdraviljajući najavu predsednika Srbije Nikolića za definisanje platforme o statusu Kosova i Metohije, ocenila je da u tom procesu treba da učestvuju "svi društveni činioci".

Podeli ovaj članak sa:
  • (Foto Tanjug)

"U ovom procesu ne sme biti strančarenja. Ako odgovor Evropske unije na ovaj predlog bude nepristojan, onda će to biti nesumnjiv dokaz da nas u Evropskoj uniji i ne žele. Takva odluka bi bila teška, ali ne i tragična za nas", navodi se u saopštenju.

SDP je ocenio da je "pravo rešenje za ovo pitanje primena Kiparskog modela".

"Priče da Evropska unija ne želi unošenje problema unutar sebe deplasirane su iz prostog razloga jer su i Kipar, a i Irska sa sličnim rešenjima, baš u okviru Evropske unije uspeli da urede svoje odnose", navodi se u saopštenju.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić najavio je pre praznika da će posle 1. maja njegov predlog nove državne platforme biti dostavljen premijeru Aleksandru Vučiću.

"Vlada će reći da li je plan ostvariv ili ne. Zatim će ministri formalno da odluče da li će takav ili nešto izmenjen predlog da upute u Narodnu skupštinu. Mislim da ne smemo da se raziđemo po tom pitanju", kazao je Nikolić za praznični, prvomajski trobroj Večernjih novosti.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane