SDIK i ANK potpisale sporazum o koaliciji, Ljimaj kandidat za premijera

Socijaldemokratska inicijativa Kosova (SDIK) i Alijansa novo Kosovo (ANK) potpisale su sporazum o predizbornoj koaliciji, čiji će kandidat za premijera biti lider SDIK Fatmir Ljimaj.

Podeli ovaj članak sa:
  • Priština (Foto arhiva Kim)

"Verujem da ćemo sarađivati i u budućnosti. ANK i SDIK odlučili su sinoć da formiraju koaliciju. Morao sam to nazvati zlatnom ili trećim centrom koji će biti presudan i važan u formiranju nove vlade", rekao je lider ANK Bedžet Pacoli pred novinarima.

Pacoli je rekao da će ANK i SDIK učestvovati na izborima sa zajedničkom listom i imaće zajedničkog kandidata za premijera.

Ljimaj je sa svoje strane najavio svoju kandidatura za premijera Kosova.

"Danas imamo dve političke stranke što je jedna osovina i očekuje se da da nam se pridruže i druge stranke. Verujem da predizborna koalicija pruža novu priliku. I najavljujem da ću biti kandidat ove koalicije za premijera", rekao je Ljimaj.

Obe strane su rekle da će ta koalicija biti od presudne važnosti za formiranje sledeće vlade i da će biti otvorena i za druge.

Prethodno su Alijansa za budućnost Kosova i Socijaldemokratska partija Kosova potpisale koalicioni sporazum, a njihov kandidat za premijera je Ramuš Haradinaj.

Već duže vremena se govori o mogućoj koalicije između Demokratskog saveza Kosova i Samoopredelenja, ali do sada nema nikakvih konkretnih kretanja u tom pravcu.

Danas je sastanak Glavnog odbora DSK na kojem je moguće da će se razgovarati i o predizbornoj koaliciji sa Samoopredeljenjem.

I Demokratska partija Kosova (DPK) je najavila da je njen kandidat za premijera lider stranke Kadri Veselji.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane