Vesti
Politika

Šćepanović: Kampanja protiče uobičajeno, reakcije pozitivne

Predizborna kampanja za predstavnike Srpskog demokratskog saveza protiče uobičajeno, kazao je za RTV Kim kandidat za poslanika ispred ove političke partije Mihailo Šćepanović.
Šćepanović: Kampanja protiče uobičajeno, reakcije pozitivne
Mihailo Šćepanović (Foto Kim)

“Kampanja protiče redovno. Mi smo u stalnom obilasku svojih birača širom Kosova. Danas smo ponovo obišli Kosovsko Pomoravlje. Sa svojim biračima smo pričali, saslušali ih. Objasnili su nam šta ih muči, šta bismo mogli da uradimo za njih, kako ćemo dalje, kada budemo bili u parlamentu Kosova“, kazao je Šćepanović sa RTV Kim.

Reakcije građana su više nego pozitivne, istakao je Šćepanović.

„Ljudi se ne kriju, pričaju sa nama. Žele da govore o svojim problemima, a mi se nadamo da ćemo zajednički pronaći put za njihovo rešenje“, naveo je Šćepanović.

Vanredni parlamentarni izbori zakazani su za 14. februar, a Šćepanović se nada da će birači u velikom broju podržati Srpski demokratski savez.Ostale vesti

Izveštaj EK o Kosovu: Godina političke nestabilnosti
Period od oktobra 2020. do oktobra 2021. godine na Kosovu obeležila je politička nestabilnost, a zakonodavne aktivnosti bile su ograničene uključujući i napore u reformama u vezi sa Evropskom unijom, navodi se u izveštaju Evropske komisije (EK) o Kosovu.
  • 19.10.2021
Eljezi: Završavamo prebrojavanje svih glasova u toku nedelje
Prebrojavanje svih glasova sa lokalnih izbora održanih 17. oktobra očekuje se da bude završeno ove nedelje. 
  • 19.10.2021
Varhelji: Dijalog BG i PR ključan za stabilnost regiona
Komesar za proširenje EU, Oliver Varhelji rekao je danas da do deesakalcije prilika između Beograda i Prištne mora doći ”malim koracima” koji se dešavaju ”na terenu”, a koji obezbeđuju sigurnost i bolji život za građane.
  • 19.10.2021
Vučić: Niko nije terao ljude na Kosovu da glasaju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da niko nije terao ljude u srpskim sredinama na Kosovu da izađu na lokalne izbore koji su održani u nedelju i dodao da je zadovoljan izlaznošću.
  • 19.10.2021
Kosovski MUP: Izdato preko 58.000 nalepnica
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova do sada je izdalo 58.027 kompleta nalepnica za vozila sa srpskim registarskim oznakama, koja se kreću po Kosovu, a prema sporazumu iz Brisela postignutom 30. septembra.
  • 19.10.2021
Posmatračka misija EU: Srpska lista vršila pritisak na birače
Lokalni izbori na Kosovu bili su dobro organizovani, veliki broj kandidata ponudio je biračima stvarni izbor, osim u opštinama u kojima žive kosovski Srbi gde su zabeleženi direktni pritisci aktivista Srpske liste na birače, navodi se preliminarnom izveštaju posmatračke misije Evropske unije.
  • 19.10.2021