Vesti
Politika

Sastanak Vučića i Lajčaka na marginama sednice Skupštine Ujedinjenih nacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom na marginama otvaranja Generalne debate 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.
Sastanak Vučića i Lajčaka na marginama sednice Skupštine Ujedinjenih nacija
Miroslav Lajčak i Aleksandar Vučić u Njorku Foto Instagram predsednika Srbije)

Na Instagram nalogu predsedika Srbije je ocenjeno da je razgovor bio "koristan".

"Koristan razgovor sa Miroslavom Lajčakom na marginama 77. Generalne skupštine UN i dobra prilika da još jednom istaknemo zalaganje Srbije u cilju očuvanja mira i stabilnosti celog regiona", navedeno je u objavi.

Sastanak lidera Zapadnog Balkana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je juče ručku koji je za lidere Zapadnog Balkana priredio visoki predstavnik Evropske unije za spolјnu politiku i bezbednost Žosep Borel.

"Evropska unija jeste jedan od ključnih i strateških partnera Srbije, ali se i ovom prilikom ponovila tema uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji", napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbije.

"Pokušao sam da objasnim poziciju Srbije, koja je i dosledna i teška, ali za nas jedina moguća, jer Srbija nastavlja da vodi nezavisnu politiku u skladu sa principima međunarodnog prava", naveo je Vučić.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da je na jednom od sastanaka u Njujorku dobio još jednu notu o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova i da će Srbija raditi na tome i ćutati dok kosovska strana ne bude pokušala da uđe u neku od međunarodnih institucija, kada će se iznenaditi brojem zemalja koje misle drugačije.Ostale vesti

Kurti pozvao Albance u Srbiji da se odazovu popisu stanovništva

Kosovski premijer Aljbin Kurti pozvao je sve Albance koji žive u Srbiji, a posebno one u Preševu, Medveđi i Bujanovcu, da se odazovu popisu stanovništva i dodao da se Albanci u Srbiji "suočavaju sa diskriminacijom".

  • 01.10.2022
Prekinut štrajk zaposlenih u javnom sektoru na Kosovu
Unija samostalnih sindikata Kosova zvanično je saopštila da je suspendovala štrajk koji je počeo 25. avgusta u javnoj upravi i obrazovanju.
  • 01.10.2022
Vučić nemačkom izaslaniku: Neće biti nezavisnog Kosova onako kako ga planirate

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas nemačkom izaslaniku za Zapadni Balkan Manuelu Saracinu da "neće biti nezavisnog Kosova" onako kako to Berlin planira.

  • 01.10.2022
Zaracin: Nećemo prihvatiti stvaranje Republike Srpske na Kosovu

Specijalni izaslanik nemačke vlade za Zapadni Balkan Manuel Zaracin izjavio je da je važno da u dijalogu Kosova i Srbije nema tabu tema.

  • 01.10.2022
Zijade sa Lajčakom i Kramon
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak objavio je da se u Briselu sastao sa šeficom UNMIK-a Karolinom Zijade.
  • 30.09.2022
Opština Gračanica razmenjuje svoju zemlju za privatni put
Skupština opštine Gračanica usvojila je 28. septembra 2022. godine "Odluku o razmeni opštinske nepokretne imovine". Predlog gradonačelnice Gračanice Ljiljane Šubarić za usvajanje ove odluke je u tri rečenice obrazložila direktorka Odeljenja za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine Aleksandra Đekić.
  • 30.09.2022