Vesti
Politika

Sastanak Vučića i Kurtija u utorak u Briselu

Evropska služba za spoljne poslove saopštila je da će se u utorak 15. juna u prepodnevnim časovima u Briselu održati sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Sastanak Vučića i Kurtija u utorak u Briselu
Ilustracija (Foto Kim)

Predviđeno je da sastanak počne oko 8:30 i da se završi do 12:30.

Iz Evropske službe za spoljne poslove navode da će posrednik na sastanku biti šef diplomatije EU Žozep Borelj uz pomoć specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka.

Pred početak sastanka medijima će se obratiti Žozep Borelj, a nakon završetka sastanka previđena je izjava Miroslava Lajčaka.

Obe izjave biće emitovane i objavljene na sajtu EU.

 Ostale vesti

Od danas prijava političkih partija za lokalne izbore na Kosovu
Prijava za sertifikaciju političkih partija, koalicija, građanskih inicijativa i nezavisnih kandidata koji žele da učestvuju u Lokalnim izborima na Kosovu biće moguća od danas do 16. avgusta, saopšteno je iz CIK-a.
  • 18.06.2021
Kurti u Beču zahteva priznanje od Srbije i deklaraciju o miru
Kosovski premijer Aljbin Kurti ponovio je na samitu u Beču da bi Kosovo i Srbija trebalo da potpišu zajedničku mirovnu deklaraciju sa opredeljenjem o nenapadanju i naglasio da bi Srbija trebalo da prizna nezavisnost Kosova i suoči se sa prošlošću, prenosi Koha.
  • 18.06.2021
Guterešu i drugi mandat generalnog sekretara UN
Generalna skupština Ujedinjenih nacija (UN) izabrala je danas generalnog sekretara UN Antonija Gutereša za drugi petogodišnji mandat, javile su agencije.
  • 18.06.2021
Brnabić: Region frustriran odnosom EU prema proširenju

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da su se predstavnici zemalja Zapadnog Balkana u Beču složili da se svi osećaju jednako frustrirano kada je reč o evropskim integracijama i odnosa EU prema zemljama regiona, dodajući da nisu uspeli da se dogovore i oko drugih pitanja, poput deklaracije i regionalnih sporazuma.

  • 18.06.2021
Koha: Osmani u Antaliji tražila uklanjanje fusnote
Kosovska predsednica Vjosa Osmani se na jučerašnjem samitu Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi koji je održan u Turskoj usprotivilia zvezdici i fusnoti pored imena Kosova i da je tražila da se oni uklone sa dokumenata koji se usvajaju, piše prištinski list Koha, prenosi Tanjug.
  • 18.06.2021
Brnabić: Vjosa Osmani se pozvala na Briselski sporazum
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovala u Antaliji (Turska) je na plenarnoj sednici Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi.
  • 17.06.2021