Vesti
Politika

Sastanak Vučića i Kurtija u utorak u Briselu

Evropska služba za spoljne poslove saopštila je da će se u utorak 15. juna u prepodnevnim časovima u Briselu održati sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Sastanak Vučića i Kurtija u utorak u Briselu
Ilustracija (Foto Kim)

Predviđeno je da sastanak počne oko 8:30 i da se završi do 12:30.

Iz Evropske službe za spoljne poslove navode da će posrednik na sastanku biti šef diplomatije EU Žozep Borelj uz pomoć specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka.

Pred početak sastanka medijima će se obratiti Žozep Borelj, a nakon završetka sastanka previđena je izjava Miroslava Lajčaka.

Obe izjave biće emitovane i objavljene na sajtu EU.

 Ostale vesti

Incidenti
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković optužio je premijera Kosova Aljbina Kurtija da je "za šaku glasova na predstojećim izborima", spreman da "izazove ozbiljne incidente na prostoru Kosova i Metohije".
  • 25.09.2021
Pasjane: Prekrečen grafit
Nedavno ispisani grafit posvećen Zajednici srpskih opština u Pasjanu kraj Gnjilana je prekrečen.
  • 25.09.2021
Kurti: Napadi u Zubinom Potoku i Zvečanu podstaknuti od Srbije
Kosovski premijer Aljbin Kurti saopštio je da preliminarni rezultati istrage ukazuju da je požar u zgradi u kojoj se nalazi Centar za registraciju vozila u Zubinom Potoku podmetnut. 
  • 25.09.2021
Brnabić: Nasilje nad Srbima na Kosovu kulminiralo, napadi u porastu
Premijerka Srbije Ana Brnabić je u Njujorku, u okviru 76. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, ukazala da su fizička bezbednost i poštovanje ljudskih prava prema nealbanskom stanovništvu na Kosovu daleko od zadovoljavajućih.
  • 25.09.2021
Navodi da Kosovske bezbednosne snage (KBS) pripremaju vojne trupe za intervenciju na severu Kosova su potpuno neistiniti i imaju za cilj da dezinformišu javnost, objavilo je kosovsko ministarstvo odbrane.
  • 25.09.2021
Eskobar: Bez militarizacije, pitanja rešavati u Briselu
"Beograd i Priština treba da se uzdrže od štetne retorike, razgovaraju o pitanju registarskih tablica u Briselu i ne militarizuju trenutnu situaciju na granici", smatra novi izaslanik Stejt departmenta za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.
  • 25.09.2021