Vesti
Politika

Sastanak o formiranju vlade u prisustvu predstavnika međunarodne zajednice

Razgovori Samoopredeljenja sa Demokratskim savezom Kosova nastavljaju se i danas, ali uz prisustvo ambasadora zemalja Kvinte i predstavnika EU na Kosovu, saopšteno je iz Pokreta Samoopredeljenje.
Sastanak o formiranju vlade u prisustvu predstavnika međunarodne zajednice
Kurti i Mustafa (Foto Gazeta Blic)

Lideri Samoopredeljenja Aljbin Kurti i Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa ni na sinoćnjem sastanku nisu postigli sporazum za formiranje vladajuće koalicije, pa će to pokušati i danas uz prisustvo predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu.

Ono što trenutno koči postizanje ovog sporazuma je, kako tvrde u DSK, jednaka raspodela pozicija.

Mandatar za sastav Vlade Aljbin Kurti ima rok do 4. februara da Skupštini Kosova predstavi novi sastav Vlade.Ostale vesti

Hotija gađali jajima uz povike
Nepoznate osobe su, u blizini zgrade kosovske vlade u Prištini, gađale jajima zamenika kosovskog premijera Avdulaha Hotija, a kako navodi Kljan Kosova, to je učinjeno u znak protesta zbog ukidanja takse.
  • 23.02.2020
Dačić: Antigva i Barbuda uvažiće rezulutate dijaloga o Kosovu
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je nova pozicija Antigve i Barbuda o pitanju Kosova i da će uvažiti rezultate dijaloga Beograda i Prištine.
  • 22.02.2020
DSK: Vreme je za ukidanje takse
Čelnici Demokratskog saveza Kosova smatraju da bi mera reciprociteta trebalo da se sprovodi u uskoj saradnji sa Sjedinjenim Američkim Državama. Lider te stranke Isa Mustafa rekao je to juče Gazeti Ekspres, a istog je mišljenja i predsednica parlamenta Vjosa Osmani. Član rukovodstva Ljufti Haziri smatra da je vreme za ukidanje takse.
  • 22.02.2020
„Ako se nešto desi u pregovorima sa Srbijom, desiće se ove godine“
Kosovski predsednik Hašim Tači za nešto više od mesec dana ulazi u finalnu godinu petogodišnjeg mandata obeleženog nedovršenim pregovorima Beograda i Prištine.
  • 22.02.2020
Lajčak specijalni predstavnik EU za dijalog
Ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak postavljen je danas za specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, prenosi prištinska Gazeta Ekspres pozivajaući se na neimenovane izvore u Briselu.
  • 21.02.2020
Borel sa Vučićem, Tačijem i Kurtijem o specijalnom izaslaniku
Visoki predstavnik Evropske unije Žozep Borel je danas o postavljanju specijalnog izaslaniku EU za dijalog Beograd-Priština i za Zapadni Balkan razgovarao telefonom s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i s predsednikom i premijerom Kosova, Hašimom Tačijem Aljbinom Kurtijem.
  • 21.02.2020