Vesti
Politika

Sastali se Vučić i Tači

Premijeri Kosova i Srbije, Hašim Tači i Aleksandar Vučić su se danas pred sednicu Saveta bezbednosti UN, sastali u Njujorku i razgovarali o ostvarivanju sporazuma i nastavku dijaloga vlasti u Beogradu i Prištini.
Sastali se Vučić i Tači
Sedište SB UN-a (Foto Na dlanu)

Kosovski premijer je na Fejsbuku napisao da se u zgradi UN susreo sa premijerom Vučićem.

"Razgovarali smo o nastavku dijaloga, o sprovođenju postignutih sporazuma, o miru i stabilnosti u regionu. Kosovo ostaje snažno
opredeljeno za integraciju u EU i za dijalog sa susedima", napisao je kosovski premijer.

Dvojica premijera će večeras od 21:00 sati na sednici Saveta bezbednosti UN učestvovati u razmatranju redovnog, tromesečnog izveštaja generalnog sekretara UN Ban Ki Muna o stanju na Kosovu.Ostale vesti

Borel: EK podržava rad tužilaštva Kosova
Evropska komisija snažno podržava rad Specijalizovanih veća Kosova i Specijalizovanog tužilaštva Kosova i njegov rad smatra ključnim za dalji napredak Kosova ka Evropskoj Uniji, navodi se u odgovoru potpredsednika Komisije i šefa diplomatije EU Žozepa Borela na poslaničko pitanje o optužnici podnetoj protiv predsednika Kosova Hašima Tačija.
  • 26.10.2020
Posle skoro četiri meseca, vlada Srbije “sklepana na brzinu”
Dan nakon objavljivanja imena većine ministara u novoj vladi Srbije, od kojih će se pojedini po prvi put oprobati u politici, nema previše iznenađenja. Poznavaoce situacije na terenu ipak zabrinjava to što se i od ovog sastava ne očekuje previše.
  • 26.10.2020
Saopštena imena ministara koji će činiti novu Vladu Srbije
Posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke objavljena su kadrovska rešenja i imena ministara, koji će se naći u novoj Vladi Srbije.
  • 25.10.2020
Zaev i Hoti: Odnosi Severne Makedonije i Kosova vrlo dobri

Premijeri Severne Makedonije i Kosova, Zoran Zaev i Avdulah Hoti ocenili su danas u Skoplju da su međusobni odnosi vrlo dobri, a da će biti intenzivirani sednicom dveju vlada.

  • 23.10.2020
Borel: Regionalni lideri da se uzdrže
EU podržava suverenitet, teritorijalni integritet i političku nezavisnost Bosne i Hercegovine i poziva sve regionalne lidere da se uzdrže od izjava "koje bi mogle doprineti političkim podelama i negativno uticati na dobrosusedske odnose", rekao je potpredsednik Evropske komsije i šef diplomatije EU Žozep Borel.
  • 23.10.2020
Potpredsednica vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da albanski političari iz Prištine koji su protiv ekonomskog sporazuma iz Vašingtona rade protiv interesa i Srba i Albanaca, jer se projekti koji su dogovoreni tiču boljeg života svih ljudi u regionu, bez obzira na to koje su nacionalnosti.
  • 23.10.2020