"Saradnja sa NATO-om značajna zbog zaštite srpskog stanovništa na Kosovu"

Narodna poslanica i članica skupštinskog Odbora za evrointegracije Vesna Marković koja je predvodila višestranačku parlamentarnu delegaciju Srbije u poseti NATO-u u Briselu je rekla da je saradnja sa ovom organizacijom značajna zbog međunarodnih mirovnih snaga na Kosovu (KFOR), prenela je Beta.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ilustracija (Foto Sputnjik)

"Ova saradnja je nama značajna, pre svega zbog saradnje sa KFOR-om, zbog zaštite srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji, zbog slobode njihovog kretanja, zbog zaštite naših verskih objekata. Takođe, očekujem i veće angažovanje u narednom periodu KFOR-a kada je u pitanju obezbeđivanje slobode kretanja srpskom stanovništvu“, rekla je Marković.

Ona je ocenila da “Srbija sa NATO-om ima najviši stepen saradnje kao država koja nije članica tog saveza” i dodala da se saradnja uvek može unaprediti.

Poseta delegacije Skupštine Srbije NATO-u u Briselu realizovana je od 6. do 8. novembra. Organizovao je i podržao Odsek za javnu diplomatiju NATO-a, kao deo napora da se bolje predstavi i objasni partnerstvo NATO-a Srbije.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane