Vesti
Politika

Saopštena imena ministara koji će činiti novu Vladu Srbije

Posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke objavljena su kadrovska rešenja i imena ministara, koji će se naći u novoj Vladi Srbije.
Saopštena imena ministara koji će činiti novu Vladu Srbije
Vlada RS (Foto Novosti)

U novoj Vladi Srbije, naći će se ovi ministri, saopštila je mandatarka Ana Brnabić:

Ministar finansija Siniša Mali, ministar privrede Anđelka Atanacković, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, ministar zaštite životne sredine Irena Vujović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, ministar rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, ministar pravde Maja Popović, ministar državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Resor Socijalističke partije Srbije, čeka se njihova odluka, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović, ministar omladine i sporta Vanja Udovičič, ministar kulture i informisanja Maja Gojković i ministar za brigu o selu Milan Krkobabić.Ostale vesti

Studija za EP: Dezinformacije srušile Vladu Aljbina Kurtija
Dezinformacije su imale direktne političke implikacije na Kosovu, gde su dovele i do pada Vlade Aljbina Kurtija, navodi se u studiji o ulozi lažnih vesti na Zapadnom Balkanu, predstavljenoj u Evropskom parlamentu.
  • 05.12.2020
Odbornica Zdravković: Lekari doživeli linč, odgovornost medija
Odbornica SLS-a u SO Gračanica Milena Zdravković pružila je danas podršku svojim kolegama odbornicima Ratku Pereniću i Draganu Periću koji su na prošlom zasedanju govorili o lošoj situaciji u zdravstvu. Ona je kazala da su mediji „napravili spektakl“ zbog kojeg su dvojica lekara doživela linč. Budimir Ničić poručuje da novinari izveštavaju o onome što se dešava na sednici, a da je „na publici da proceni ko pravi spektakl“.
  • 04.12.2020
Skupština Kosova usvojila Zakon o ekonomskom oporavku

Poslanici Skupštine Kosova usvojili su danas Nacrt zakona o ekonomskom oporavku. Zakon je usvojen sa 72 glasa za i nijednim protiv.

  • 04.12.2020
SO Gračanica: Radikalno ili institucionalno rešavanje problema u Kišnici? Policija ćuti
Žučna rasprava o bezbednosnoj situaciji u Kišnici kod Gračanice obeležila je današnju sednicu lokalnog parlamenta. Odbornica Snežana Jovanović je kazala da „ukoliko se problem ne reši institucionalno, onda će se rešiti radikalno“. „Bilbord nikoga nije plašio“, navodi albanski odbornik Granit Gaši.
  • 04.12.2020
Stano: Pregovarači BG i PR u četvrtak u Briselu
Portparol EU Peter Stano, potvrdio je najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da će se 10. decembra u Briselu nastaviti razgovori delegacija Beograda i Prištine na tehničkom nivou.
  • 04.12.2020
CIK objavio konačne rezultate izbora
Kosovska Centralna izborna komisija (CIK) objavila je danas konačne rezultate vanrednih izbora za gradonačelnike opština Severna Mitrovica i Podujevo.
  • 03.12.2020