Vesti
Politika

"Šansa za nove projekte u Gračanici"

U Gračanici je danas održan prvi sastanak novog gradonačelnika Branimira Stojanovića i šefa operativne kancelarije EU na Kosovu Kristofa Štoka. Razgovor se vodio o budućim projektima i ulaganju Evropske Unije.
Foto KIM

„Razgovarali smo o našim planovima u oblasti poljoprivrede, turizma,kulture, sporta i o tome kako možemo zajedno da radimo a da ekonomski život opštine Gračanica bude bolji“, rekao je nakon sastanka gradonačelnik Gračanice.

Branimir Stojanović je obećao da će opština uraditi sve da na vreme ispuni potrebne uslove za realizaciju novih projekata.

„Sigurno je da nas čeka dosta posla. Mi ćemo uraditi sve što je u našoj obavezi da na vreme ispunimo sve potrebne aplikacije i da se pojavimo sa dobrim projektima“, rekao je Stojanović.

I šef operativne kancelarije EU Kristof Štok se nada saradnji sa novim rukovodstvom opštine Gračanica.

„Danas je bila dobra prilika da porazgovaramo sa rukovodstvom opštine Gračanica o budućim projektima vezanim za lokalni i ekonomski razvoj. Kao što je gradonačelnik već spomenuo razgovarali smo na temu potencijalnog razvoja turizma, poljoprivrede i drugih područja. Imamo dosta slična razmišljanja, naročito za nekoliko projekata kojima ističe rok krajem januara i nadam se da će Opština Gračanica nastaviti da aplicira kod nas“, rekao je Štok.

Današnjem sastanku trebalo je da prisustvuje specijalni predstavnik EU na Kosovu Samuel Žbogar, ali on nije došao zbog, kako je novinarima preneo Stojanović, obaveza koje ima oko dešavanja na severu Kosova.
Ostale vesti

Đurić: Briselski sporazum omogućio godine mira
Osam godina nakon potpisivanja Briselskog sporazuma ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić ističe da je taj dokument omogućio godine mira i stabilnosti u kojima je Srbija izgradila brend države koja snažno zastupa interese srpskog naroda na Kosovu i zalaže se za postizanje pravednog kompromisnog rešenja koje neće podrazumevati gaženje svojih državnih i nacionalnih interesa.
  • 19.04.2021
Konjufca: Za pokretanje tužbe protiv Srbije za genocid potrebno je vreme

Predsednik kosovskog parlamenta Gljauk Konjufca rekao je da sastavljanje tužbe protiv Srbije za genocid na Kosovu zahteva vreme, prenosi Reporteri.

  • 17.04.2021
Kosovske NVO protiv odluke Evropa Nostre o Dečanima
Četrdeset organizacija civilnog društva reagovalo je na uključivanje manastira Dečani na listu „7 najugroženijih spomenika u Evropi“ za 2021. godinu od strane panevropske federacije nevladinih organizacija aktivnih na polju kulturnog nasleđa poznate kao Europa Nostra.
  • 17.04.2021
Lavrov i Selaković: Opasni pokušaji odustajanja od Rezolucije 1244
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Moskvi sa svojim ruskim kolegom Sergejom Lavrovim, koji je podvukao da su pokušaji odustajanja od Rezolucije UN 1244 na Kosovu opasni, prenosi Tanjug.
  • 16.04.2021
Kosnet o razmeni teritorija: Nismo stajali iza ove ideje
Američki ambasador na Kosovu, Filip Kosnet, ideju o razmeni teritorija između Kosova i Srbije smatra prošlošću. Tvrdi da SAD nisu zainteresovane za razmenu teritorija, jasno stavljajući do znanja da ne stoje iza ove ideje.
  • 16.04.2021
Kurti zatražio od Grčke da prizna nezavisnost Kosova
Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se sa šefom grčke Kancelarije za vezu u Prištini Krisuolom Aliferi i zatražio da se njena zemlja "pridruži bloku zemalja koje su priznale Kosovo".
  • 15.04.2021