Vesti
Politika

Samoopredeljenje optužuje Hotija da sprovodi Vučićeve zahteve

Pokret Samoopredeljenje smatra da kosovski premijer Avdulah Hoti sprovodi zahteve srpskog predsednika Aleksandra Vučića, što je, kako navode, pokazao prekid radova na deonici puta Dečani-Plav.
Samoopredeljenje optužuje Hotija da sprovodi Vučićeve zahteve
Avdulah Hoti (Foto arhiva Kim)

U saopštenju, objavljenom na Fejsbuk stranici, iz Samoopredeljenja ističu da “ova vlada sprovodi zahteve Srbije, što je u velikoj suprotnosti sa njenom ravnodušnošću prema zahtevima kosovskih građana”.

“Prvo je ukinut reciprocitet, potom je zaustavljena diplomatska kampanja za međunarodno priznanje Kosova, a sada se zaustavljaju infrastrukturni projekti. Da li je ovo Vučićeva podređena vlada ili šta? Kakav je stav onih koji se hvale patriotizmom, kada se ni njihovo izborno obećanje, put Dečani-Plav ne može izgraditi bez dozvole Srbije? Naravno, nemaju stav, jer su ih želja za moći i strah od izbora ugušili”, objašnjavaju iz Samoopredeljenja.

Iz Pokreta navode da su stanovnicima Dečana potrebne investicije i infrastruktura, a povezivanje Crne Gore sa Kosovom je “projekat od nacionalnog značaja”.

“Iako je manastir Visoki Dečani takođe važna verska institucija, koju štite zakon i država, kosovske institucije moraju pronaći kompromis prihvatljiv za sve strane i nastaviti sa radom. Ova vlada mora utrti put, za dobrobit stanovnika Dečana i Plava, i za dobrobit Kosova”, dodaje se u saopštenju.

Iz Samoopredeljnja zaključuju da nema više vremena za gubljenje sa političarima i politikama starim 20 godina, te da se zemlja mora vratiti dobrom upravljanju i dostojanstvenoj predstavljenosti.Ostale vesti

Sastanak CIK-a o učešću političkih partija
Centralna izborna komisija održaće danas sastanak na kojem se očekuje da donese odluku o sertifikaciji političkih partija zajedno sa listama kandidata, prenosi Gazeta Express.
  • 22.01.2021
Kosnet: Kandidati za poslanike da poštuju odluke pravosuđa
Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet pozvao je sve kandidate za poslanike Skupštine Kosova koji nisu sertifikovani od strane Centralne izborne komisije da poštuju odluke pravosuđa. U intervjuu za televiziju Kanal 10, Kosnet je rekao da postoji pravni postupak za žalbe na ove odluke.
  • 21.01.2021
Milion evra za nadoknadu štete od poplava
Tehnička Vlada Kosova izdvojila je milion evra za nadoknadu štete nastale na stambenim zgradama kao rezultat poplava koje su zahvatile Kosovo u prvoj nedelji januara.
  • 21.01.2021
EK se oglasila povodom izjave Ramuša Haradinaja
Iz Evropske komisije su povodom poziva Ramuša Haradinaja na stvaranje "velike Albanije" za Tanjug poručili da politički lideri u regionu moraju da promovišu dobrosusedske odnose i da se pridržavaju evropskih vrednost.i
  • 21.01.2021
Kurti: Ne povlačim se sa liste kandidata za poslanike
Predsedavajući pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da lista kandidata za poslanike te stranke za izbore ostaje onakva kao što je i predata, sa njim na čelu.
  • 21.01.2021
Džo Bajden položio zakletvu za predsednika SAD

Polaganjem zakletve Džozef Bajden je zvanično postao 46. predsednik SAD.

  • 20.01.2021