Vesti
Politika

Samoopredeljenje nudi DSK još jedno ministarstvo

Najnovija ponuda koju je lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti dao predsedniku Demokratskog saveza Kosova je da prema koalicinom dogovoru dobiju još jedno ministarstvo koje odaberu, prenosi Koha.
Samoopredeljenje nudi DSK još jedno ministarstvo
Kurti i Osmani (Foto Veriu.info)

Izvori lista navode da je ta ponuda izneta na zajedničkom sastanku koji je održan prošlog četvrtka, dodajući da se Samoopredeljenje saglasio da bi mesto predsednika Kosova trebalo da pripadne DSK-u.

Međutim, predlog DSK-a je bio i da ta stranka preuzme mesto predsednika parlamenta na godinu dana, a zatim da ga vrati Samoopredeljenju i predloži svog kandidata za predsednika Kosova, piše Koha.

Taj predlog odbacio je Aljbin Kurti, koji je naveo da je izbor Gljauka Konjufca za predsednika Skupštine Kosova nepovratan.

Izvori u okviru parlamentarne grupe DSK i predsedništva stranke, naveli su da ideja o rotaciji na mestu predsednika skupštine, koja je izneta na sastanku Kurti-Mustafa, ranije nije bila deo zvaničnog predloga DSK.

Isti izvori su istakli da je na poslednjem sastanku, koji je prethodio susretima sa Samoopredeljenjem, potpredsednica DSK Vjosa Osmani predložila da se “mesto predsednika skupštine nadoknadi jednim od važnijih ministarstava”.Ostale vesti

Kurti i Đukanović razgovarali o dijalogu i pandemiji
Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti danas je razgovarao telefonom sa predsednikom Crne Gore Milom Dukanovićem, gde je posebna tema razgovora bila dijalog sa Srbijom.
  • 26.05.2020
Tači neće na pregovore sa Lajčakom
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da neće da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine ako ga bude vodio evropski izaslanik Miroslav Lajčak, dodajući da ima potpuno poverenje u američko vođstvo.
  • 26.05.2020
Stručnjak za Balkan Bodo Veber ocenio je da okvir, koji su ministri spoljnih poslova Nemačke i Francuske izložili za obnovu pregovora o sveobuhvatnom sporazumu Beograda i Prištine, predstavlja „značajan korak napred“.
  • 26.05.2020
Od četvrtka kretanje po 16 sati
Treća faza ublažavanja mera počeće ranije nego što je bilo najavljeno, kazao je danas ministar zdravlja Kosova.
  • 25.05.2020
Tači: Kurti uzurpirao premijersku funkciju
Predsednik Kosova Hašim Tači optužio je vršioca dužnosti premijera Aljbina Kurtija da je uzurpirao tu funkciju.
  • 25.05.2020
Grenel odlazi sa mesta ambasadora u Berlinu
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel potvrdio je da odlazi sa mesta ambasadora SAD u Nemačkoj. On je na svom Tviteru napisao "Istina", odgovarajući tako na navode nemačke agencije Dpa da odlazi sa funkcije ambasadora.
  • 24.05.2020