Samoopredeljenje nudi DSK još jedno ministarstvo

Najnovija ponuda koju je lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti dao predsedniku Demokratskog saveza Kosova je da prema koalicinom dogovoru dobiju još jedno ministarstvo koje odaberu, prenosi Koha.

Podeli ovaj članak sa:
  • Kurti i Osmani (Foto Veriu.info)

Izvori lista navode da je ta ponuda izneta na zajedničkom sastanku koji je održan prošlog četvrtka, dodajući da se Samoopredeljenje saglasio da bi mesto predsednika Kosova trebalo da pripadne DSK-u.

Međutim, predlog DSK-a je bio i da ta stranka preuzme mesto predsednika parlamenta na godinu dana, a zatim da ga vrati Samoopredeljenju i predloži svog kandidata za predsednika Kosova, piše Koha.

Taj predlog odbacio je Aljbin Kurti, koji je naveo da je izbor Gljauka Konjufca za predsednika Skupštine Kosova nepovratan.

Izvori u okviru parlamentarne grupe DSK i predsedništva stranke, naveli su da ideja o rotaciji na mestu predsednika skupštine, koja je izneta na sastanku Kurti-Mustafa, ranije nije bila deo zvaničnog predloga DSK.

Isti izvori su istakli da je na poslednjem sastanku, koji je prethodio susretima sa Samoopredeljenjem, potpredsednica DSK Vjosa Osmani predložila da se “mesto predsednika skupštine nadoknadi jednim od važnijih ministarstava”.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane