Samoopredeljenje i DSK traže ocenu ustavnosti zakona o dijalogu

Predstavnici pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova predali su na ocenu ustavnosti nedavno usvojeni Zakon o dijalogu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Zakon o dijalogu reguliše dužnosti, odgovornosti i nadležnosti prištinske delegacije u dijalogu sa Beogradom.

Iz Samoopredeljenja i DSK, dve opozicione stranke u parlamentu, tokom predaje zahteva Ustavnom sudu nisu precizirali u čemu je zakon sporan, najavljujući da će o tome govoriti na posebnoj konferenciji za medije.

Zakon o dijalogu usvojen je u drugom čitanju na sednici održanoj 7. marta, kada je u parlamentu odobrena i Platforma za dijalog.

Ostale vesti

 • Vučić: Jedna iskra da zapali region

  Vučić: Jedna iskra da zapali region

  Svaki dan odlaganja rešenja za Kosovo je stvaranje uslova da jedna iskra zapali ceo region, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu agenciji Rojters.

 • Sporazum ili razmena neprihvatljiva ponuda

  Sporazum ili razmena neprihvatljiva ponuda

  Komentarišući nedavno objavljen izveštaj Stejt Departmenta o stanju ljudskih prava na Kosovu, u kojem se vlasti u Prištini kritikuju zbog nasilja nad povratnicima, uzurpirane imovine i slabih rezultata u procesu povratka raseljenih, Nenad Radosavljević, koji je po dolasku mirovne misije bio savetnik za povratak Specijalnog izaslanika Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija na Kosovu, ne očekuje nikakve bitne promene na terenu i eventualno bolji odnos prema povratnicima.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane