Samoopredeljenje i DSK i dalje bez dogovora, nastavljaju razgovore

Predsednici pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova Aljbin Kurti i Isa Mustafa nisu postigli završni dogovor ni na večerašnjem sastanku, još jednom u nizu na kojima pokušavaju da finalizuju koalicioni sporazum za upravljanje sledećom kosovskom vladom.

Podeli ovaj članak sa:
  • Isa Mustafa i Aljbin Kurti (Foto Ekonomia Online)

Član predsedništva DSK Avdulah Hoti najavio je da su se te dve stranke dogovorile da se od danas sastaju svaki dan.

Isa Mustafa je, prenose mediji u Prištini, sazvao hitan sastanak rukovodstva te stranke za sutra a na sastanku će ključna tema razgovora biti koalicioni sporazum sa Samoopredeljenjem.

Kurti je ranije potvrdio da Demokratski savez Kosova traži podršku za mesto budućeg kosovskog predsednika, ali da mu iz te stranke nisu rekli ko bi to bio.

"Od mene se traži da dam praznu saglasnost. Oni su zatražili tu funkciju, ali nisu mi rekli ko je njihov kandidat", preneo je Kurti.

Dodao je da niko od tri člana rukovodstva DSK nije priznao da želi da postane predsednik.

Vanredni izbori na Kosovu održani su 6. oktobra.

Samoopredeljenje i DSK su pobednici izbora i u dosadašnjim razgovorima su dogovorili programska načela oko upravljanja sledećom vladom.

Nesporazumi su nastali oko kadrovske raspodele odgovornosti. DSK insistira da se koalicionim sporazumom reguliše i mesto kosovskog predsednika, zatraživši da na toj funkciji nakon isteka mandata Hašimu Tačiju 2021 godine bude neko od njegovih zvaničnika.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane