Vesti
Politika

Salijević imenovan za zamenika ministra za zajednice i povratak

Gazmen Salijević iz Romske inicijative juče je imenovan za zamenika ministra za zajednice i povratak.
Salijević imenovan za zamenika ministra za zajednice i povratak
Gazmen Salijević (Foto Kim)

"Ono što ćemo svakako sa Goranom Rakićem raditi je omogućavanje stabilnog i održivog povratka. Radićemo i na jačanju svih zajednica, naročito na ekonomskom planu", istakao je Salijević u telefonskoj izjavi za RTV Kim.

Salijević se zahvalio svima na podršci i pozvao na jedinstvo u poboljšanju pozicija svih zajednica na Кosovu.

"Zalagaćemo se da se svim zajednicama omogući bolji života. Radićemo na izgradnji boljeg suživota kroz bolju komunikaciju svih zajednica koje žive na Kosovu", poručio je Salijević.

Premijer Кosova Aljbin Кurti je za ministra za zajednice i povratak u novoj vladi imenovao predsednika Srpske liste Gorana Rakića.Ostale vesti

Palestina od islamskih zemalja traži prekid odnosa sa Prištinom
Palestina je zatražila od zemalja članica Organizacije islamske saradnje da prekinu odnose sa Kosovom, zbog odluke vlasti u Prištini da otvore ambasadu u Jerusalimu, saznaju Novosti.
  • 20.04.2021
„SAD podržavaju napore za nastavak dijaloga BG i PR“
„SAD nastaviće da podržavaju napore za obezbeđivanje stabilnog mira i produktivnog dijaloga između Kosova i Srbije, i konačno postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji, za koji verujemo da treba da bude usredsređen na recipročnom priznanju“, navodi se u pismu predsednika SAD Džozefa Bjadena upućnom predsednici Kosova Vjosi Osmani.
  • 20.04.2021
Makron: BG i PR kroz dijalog da konačnog sporazuma
Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da je pregovore Beograda i Prištine u Briselu potrebno nastaviti kako bi se došlo do postizanja konačnog i pravno obavezujućeg sporazuma.
  • 20.04.2021
Ljepaja: Građani ipak dobili nešto od Briselskog sporazuma, opale su tenzije
Albanski analitičar Fadilj Ljepaja kaže za RTV Kim da je Briselskim sporazumom Srbija želela da vrati Kosovo u ovkire svoje države ali da u tome nije uspela. On smatra da Srbi sa Kosovu mogu doprineti da odnosi između Srbije i Kosova budu mnogo bolji.
  • 19.04.2021
Stano: Dogovoreno Briselskim sporazumom mora da se primeni
Potpisivanjem Briselskog sporazuma, pre osam godina, Beograda i Priština preuzeli su međunarodne obaveze, a sve što je dogovoreno mora biti i primenjeno, kaže portaprol EU Peter Stano.
  • 19.04.2021
Nema naznaka da će Priština skoro pristati na ZSO

Ni posle osam godina od potpisivanja, Briselski sporazum o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine nije do kraja sproveden, pre svega zbog odredbi koje se tiču Zajednice srpskih opština. Sagovornici RTV Kim ne očekuju da će se to desiti skoro, ali ipak smatraju da je ovaj dogovor donekle uticao na relaksaciju odnosa dveju strana.

  • 19.04.2021