Vesti
Politika

Salijević imenovan za zamenika ministra za zajednice i povratak

Gazmen Salijević iz Romske inicijative juče je imenovan za zamenika ministra za zajednice i povratak.
Salijević imenovan za zamenika ministra za zajednice i povratak
Gazmen Salijević (Foto Kim)

"Ono što ćemo svakako sa Goranom Rakićem raditi je omogućavanje stabilnog i održivog povratka. Radićemo i na jačanju svih zajednica, naročito na ekonomskom planu", istakao je Salijević u telefonskoj izjavi za RTV Kim.

Salijević se zahvalio svima na podršci i pozvao na jedinstvo u poboljšanju pozicija svih zajednica na Кosovu.

"Zalagaćemo se da se svim zajednicama omogući bolji života. Radićemo na izgradnji boljeg suživota kroz bolju komunikaciju svih zajednica koje žive na Kosovu", poručio je Salijević.

Premijer Кosova Aljbin Кurti je za ministra za zajednice i povratak u novoj vladi imenovao predsednika Srpske liste Gorana Rakića.Ostale vesti

Šest slučajeva nepoštovanja izbornog zakona i ometanja glasanja
Državni tužilac Kosova saopštio je da je do juče na celoj teritoriji Kosova, u vezi sa izbornim procesom, registrovano šest slučajeva u koje je uključeno 14 osoba, od kojih je 13 pritvoreno. U opštini Klokot uhapšene su četiri osobe zbog sumnje da su počinile krivična dela kršenje slobodnog opredeljenja birača i davanje ili primanje mita u vezi sa glasanjem.
  • 18.10.2021
Šubarić zahvaljuje građanima i predsedniku Vučiću

Prvi put nakon pobede na lokalnim izborima u Gračanici oglasila se Ljiljana Šubarić i to putem društvene mreže Fejsbuk.

  • 18.10.2021
Petković čestitao Srpskoj listi
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je Srpskoj listi pobedu na kosovskim lokalnim izborima.
  • 18.10.2021
Srpska lista: Pobeda u 10 opština, bez ZSO neće biti kosovskih institucija

"Srpski narod na Kosovu poslušao je poziv svoje Srpske liste i svog predsednika Aleksandra Vučića, i u ovoj rekordnoj izlaznosti dao podršku da se nastavi borba za ostanak i opstanak na ovim prostorima. Dakle, želim da obavestim građane da su kandidati Srpske liste pobedili u svih 10 opština sa srpskom većinom", kazao je predsednik Srpske liste Goran Rakić na konferenciji za medije u Severnoj Mitrovici.

  • 17.10.2021
Stojanović: Izborni rezultat u Gračanici je posledica obećanja, pritisaka i ucena
Branimir Stojanović je, komentarišući preliminarne izborne rezultate za Opštinu Gračanica, rekao da su oni posledica prevelikih obećanja, te ucena i pritisaka na birače od strane Srpske liste.
  • 17.10.2021
Gračanica: Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi
Prema malom uzorku obrađenih listića od strane CIK (do 21:10 časova, 13,37%) kandidatkinja Srpske liste Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi u odnosu na nezavisnog kandidata Branimira Stojanovića.
  • 17.10.2021