Vesti
Politika

Šaip Beriša: Srbi i Albanci mogu zajedno

Kandidat za odbornika u Opštini Gračanica ispred Albanske građanske inicijative Šaip Beriša rekao je u emisiji „Dogovor-izbori“ da Srbi i Albanci mogu da žive zajedno i da je rad taj koji ih spaja.
Šaip Beriša: Srbi i Albanci mogu zajedno
Šaip Beriša (Foto Kim)

Beriša je 2015. godine učestvovao na lokalnim izborima kao kandidat za gradonačelnika Gračanice ispred Demokratskog saveza Kosova. Kaže da generalno nije zadovoljan radom opštine.

„Vodovodna mreža postavljena je 70-ih godina, cevi su stare. Kada posle nestanka, voda dođe, blatnjava je. Takođe i kanalizacija je problem. Znam da je nova opština i sigurno nema velika sredstva ali bi i dalje trebalo da se radi na tome. Kao i na rekonstrukciji puteva“, rekao je Beriša gostujući u emisiji „Dogovor-izbori“.

Navodi da su problemi Srba i Albanaca u Gračanici isti.

„Ovde samo može da pomogne razvoj poljoprivrede. Mnogo je nezaposlenih, ali ipak ovde je dobro kako je u nekim drugim opštinama. Mislim da oština Gračanica nema dovoljno sredstava i zbog toga je teško. Znam da su gračančani veliki radnici ali je sada teže, jer nema posla. Komšije mogu da rade zajedno i da zarade zajedno i da žive zajedno. Samo treba rad, koji približava ljude“, kazao je on.

Ukoliko bude izabran za odbornika, Beriša navodi da će prvo rešiti problem jalovine.

„Vodovod i kanalizacija moraju da se srede. Reka treba da se očisti. Može da se nađe i donator. Angažovao bih se i za sport među mladima, ali najpre treba da se otvore radna mesta“, dodao je Beriša.

U lokalnom parlamentu do sada nije bilo odbornika iz albanske zajednice. Beriša navodi da je to jtako er nema dovoljno glasača i dodaje da je poznat broj od oko 600 njih.

On sam bio je predstavnik muslimanske zajednice u Odobru za bezbednost za koju kaže da je na dobrom nivou ističući dobru saradnju opštine, građana i Kfora.

Beriša je pozvao birače da na izborima u nedelju izađu na birališta i glasaju onoga za koga misle da može da im pomogne.Ostale vesti

“Profesionalno ubistvo prepušteno amaterskoj istrazi”
"Ako stvar posmatramo apstraktno, imamo jedno profesionalno ubistvo koje je prepušteno amaterskoj istrazi", kazao je novinar i bivši direktor Radio Beograda Milivoje Mihajlović govoreći o ubistvu Olivera Ivanovića. Oliverov bratanac, Aleksandar Ivanović, ističe da je u Beogradu mrak kada je istraga u pitanju, "jedino što imamo je postupak koji se vodi u Prištini, a on je poprilično nesrećan".
  • 15.01.2021
Srpska lista predala spisak kandidata za izbore
Predstavnici Srpske predali su kandidaturu za predstojeće vanredne parlamentarne izbore Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini. "Duboko sam uveren, znam, da će Srpska lista i ovoga puta osvojiti svih deset mandata”, poručio je predsednik SL Goran Rakić.
  • 15.01.2021
Stano: Petković bio odgovarajuće najavljen, poštovati dogovor
Portparol EU Peter Stano u izjavi za Tanjug kaže da je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković bio najavljen za posetu Kosovu na "odgovarajući način, u skladu sa modalitetima koje su dogovorile obe strane”, apostrofirajući obavezu poštovanja dogovora postignutog u okvru dijaloga Beograda i Prištine o posetama zvaničnika.
  • 14.01.2021
Vjosa Osmani na zajedničkoj listi sa Samoopredeljenjem
Pokret Samoopreeljenje će u svoju izbornu listu za predstojeće glasanje 14. februara uvrstiti i građansku inicijativu v.d. predsednika Kosova Vjose Osmani.
  • 14.01.2021
Srpska lista: EU da reaguje na kršenje sporazuma o slobodi kretanja
Srpska lista je najoštrije osudila odluku kosovskih vlasti da ne dozvole direktoru Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petru Petkoviću da danas obiđe poplavama ugrožena srpska domaćinsktva na Кosovu.
  • 14.01.2021
Hoti: Konačan sporazum sa Srbijom uključuje međusobno priznanje

Aktuelni kosovski premijer Avdulah Hoti, napisao je na svom Fejsbuk profilu da se dijalog sa Srbijom, kako je rekao, vodi sa jasnim principima i da konačan sporazum uključuje međusobno priznanje.

  • 14.01.2021