Klan Kosova predsednik Demokratskog saveza Kosova i kandidat za premijera Kosova Kadri Veselji." />

"SAD nikada nisu govorile o razmeni teritorija Kosova i Srbije"

"Sjedinjene Američke Države nikada nisu pomenule temu razmene teritrija između Srbije i Kosova", rekao je za televiziju Klan Kosova predsednik Demokratskog saveza Kosova i kandidat za premijera Kosova Kadri Veselji.

Podeli ovaj članak sa:
  • Kadri Veselji (Foto arhiva Kim)

"Bilo je mnogo spekulacija o dijalogu i tome da je on naneo štetu našim odnosima sa SAD. To je nepošteno, jer SAD nikada nisu pomenule opcije podele Kosova ili razmene teritorija", rekao je Veselji.

Kada je reč o tarifama na proizvode iz Srbije, Veselji je rekao da su "Amerikanci tražili njihovu suspenziju na 120 dana", to je bilo odlučeno napismeno, ali su ga partneri ostavili samog sa tom idejom.

Misle da su meni naneli štetu, ali sebi i Kosovu su učinili gore, dodao je on.

Veselji je rekao da se ne plaši da sedne i razgovara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

On nije želeo da odgovori na pitanje da li bi birao između Zajednice srpskih opština ili korekcije granica ukoliko bi te dve opcije bile na stolu.

"Zašto bi Kosovo biralo između najgorih scenarija? Neće biti Republike Srpske na Kosovu", rekao je Veselji.

"Na dan kad položim zakletvu, sešću sa svojim američkim i evropskim partnerima i razjasniti svoju poziciju... Srešću se sa Vučićem, iako mi ne nedostaje da ga ne vidim, jer predstavljam svoj narod i tačno znam gde idemo, a to je članstvo u Ujedinjenim nacijama", rekao je Veselji.

Ostale vesti

  • Sporazum: Žurba između redova

    Sporazum: Žurba između redova

    „Poseta Ričarda Grenela bila je očekivana, zato što su SAD najavljivale da odmah nakon prvih izbornih rezultata očekuju obnovu dijaloga“, navela je novinarka Violeta Oroši u novom „Sporazumu“. Njen kolega Darko Dimitrijević smatra da “imenovanje Grenela  i sve što se dešavalo pokazuje žurbu američke administracije da se pronađe rešenje za Kosovo“.

  • "Nastaviti istim tempom da bi se pobeda u Interpolu održala"

    Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže za RTS, povodom povlačenja kandidature Prištine za članstvo u Interpolu, da se mora nastaviti istim tempom kako bi se pobeda održala i da kosovska delegacija ni sledeće godine ne uspe u svojoj nameri.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane