Vesti
Politika

Šabović: Oebs tehnički spreman, konsultacije u toku

Oebs je tehnički spreman za organizovanje predsedničkih izbora na Kosovu, ali još uvek nema konačne odluke da li će i na koji način Srbi na Kosovu glasati.
Šabović: Oebs tehnički spreman, konsultacije u toku
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Portparol Oebsa na Kosovu Senad Šabović je u kratkoj pisanoj izjavi za RTV Kim kazao da su konsultacije za organizovanje izbora za predsednika Srbije u toku.

“Još uvek nemamo potpunu sliku, konsultacije su u toku, sve relevantne detalje objavićemo kada ih budemo razjasnili. Oebs je spreman sa tehničke strane da operaciju sprovede“.

Do izbora na kojima će građani birati predsednika Srbije ostalo je još devet dana.

Pravo da biraju predsednika Srbi na Kosovu su imali od uvođenja međunarodnog protektorata 1999, ali i nakon odluke da se jednostrano proglasi nezavisnost.Ostale vesti

Vučić: Sa Makronom o tri ključne teme
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je da je sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom razgovarao o tri ključne teme - Samitu o Kosovu, bilateralnim odnosima Srbije i Francuske i budućnosti Evropske unije i Srbije u Uniji.
  • 10.07.2020
Kosovski ministri u prvoj zvaničnoj poseti Preševskoj dolini
Ministarka inostranih poslova i dijaspore Kosova Meliza Haradinaj-Stubla i ministar pravde Kosova Selim Selimi boravili su danas u prvoj zvaničnoj poseti Vlade Kosova opštinama u Preševskoj dolini, na jugu Srbije, objavila je Agencija Anadolija.
  • 09.07.2020
EK: Vučića očekujemo u Briselu, događaji u BG s tim nisu u vezi
Evropska komisija je danas stavila do znanja da "nema razloga da srpski predsednik, Aleksandar Vučić, ne dođe u nedelju u Brisel na obnovu dijaloga Beograd-Priština, jer zbivanja u protekla dva dana u Beogradu nisu povezana s tim sastankom“.
  • 09.07.2020
Skupština nije usvojila Nacrt rezolucije o dijalogu
Poslanici Skupštine Kosova nisu izglasali Nacrt rezolucije Pokreta Samoopredeljenje za dijalog sa Srbijom.
  • 09.07.2020
Stano: Očekujemo nastavak dijaloga, ali ne i presudni dogovor
Portparol EU Peter Stano izjavio je da status kvo koji podrazumeva blokadu dijaloga Beograda i Prištine nije održiv i da je dobro što postoji dogovor obe strane da dođu u Brisel i nastave razgovore.
  • 09.07.2020
Vučić danas i sutra u Francuskoj
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u dvodnevnoj poseti Francuskoj danas i sutra.
  • 09.07.2020