Vesti
Politika

Rukići: Izjave o mogućem ratu na Kosovu utiču i na strane investitore

Bivši predsednik Privredne komore Kosova (PKK) Berat Rukići ocenio je da širenje mišljenja u globalnim medijima da može doći do rata na Kosovu utiče negativno na strane investitore.
Rukići: Izjave o mogućem ratu na Kosovu utiču i na strane investitore
Specijalne jedinice Policije Kosova na severu (Foto eu-ocs.com)

On je na Fejsbuku naveo primer američke kompanije koja je planirala da u narednim mesecima otvori filijalu na Kosovu i koja ga je, kako je kazao, kontaktirala i izrazila zabrinutost onim što su pročitali u svetskim medijima.

"Kosovo i bez ovih izjava ima imidž zemlje sukoba i visokog političkog rizika, što je mnoge kompanije uplašilo da investiraju na Kosovu. Nije korisno sada još više hraniti ovu percepciju“, napisao je Rukići.

Rukići je reagovao na jučerašnje intervjue premijera Aljbina Kurtija koji je za strane medije rekao da postoji mogućnost rata na Kosovu.

Podsetimo, o potencijalnim problemima sa stranim investitorima zbog poslednje krize na severu Kosova govorila je nedavno i Rata Trajković koja je za RTV Kim navela "da niko neće da ulaže u nestabilno Kosovo".Ostale vesti

Zijade sa Lajčakom i Kramon
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak objavio je da se u Briselu sastao sa šeficom UNMIK-a Karolinom Zijade.
  • 30.09.2022
Opština Gračanica razmenjuje svoju zemlju za privatni put
Skupština opštine Gračanica usvojila je 28. septembra 2022. godine "Odluku o razmeni opštinske nepokretne imovine". Predlog gradonačelnice Gračanice Ljiljane Šubarić za usvajanje ove odluke je u tri rečenice obrazložila direktorka Odeljenja za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine Aleksandra Đekić.
  • 30.09.2022
Albanski lideri pozvali sunarodnike na popis
Na iznenađenje mnogih, albanski lideri sa juga Srbije pozvali su stanovnike svoje zajednice da se masovno odazovu predstojećem popisu. Kažu složno - da pokažemo koliko nas ima. Za to su, kako se čulo prethodnih nedelja, dobili podršku sa Kosova, ali svoju brojnost, kako tvrde, žele da predstave, pre svega, državi Srbiji.
  • 30.09.2022
Kosovo uvodi vize za ruske državljane

Vlada Kosova na današnjoj sednici odlučila je da uspostavi vizni režim za građane Rusije.

  • 30.09.2022
Potpisano ujedinjenje
Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je u Moskvi s liderima Donjecke Narodne Republike, Luganske Narodne Republike, Zaporoške i Hersonske oblasti sporazume o ujedinjenju tih područja sa istoka Ukrajine s Rusijom.
  • 30.09.2022
Stano: EU nije nikome delegirala izradu nacrta statuta ZSO
Portparol EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Peter Stano demantovao je danas tvrdnje srpskih medija da je EU poverila zadatak izrade nacrt statuta Zajednice srpskih opština (ZSO) drugim subjektima. "Apsolutno su netačne i nedobronamerne tvrdnje medija da je EU bilo koje pitanje iz domena dijaloga (Beograda i Prištine) delegirala drugim subjektima. To se posebno odnosi na temu Zajednice srpskih opština", rekao je Stano Tanjugu.
  • 30.09.2022