Vesti
Politika

RTS: U Klokotu i Partešu najviše glasova kandidatima Srpske liste

Božidar Dejanović i Dragan Petković, kandidati Srpske liste u Klokotu i Partešu osvojili su najviše glasova u drugom krugu lokalnih izbora, javlja RTS navodeći kao izvor preliminarne rezultate CIK-a.
RTS: U Klokotu i Partešu najviše glasova kandidatima Srpske liste
Glasanje u Klokotu (Foto RTV Puls)

U srpskim sredinama izlaznost u drugom krugu izbora je iznad 50 odsto – u Klokotu 54,94 odsto, a u opštini Parteš-Pasjane 50,60 odsto.

Prema preliminarnim podacima Centralne izborne komisije, najviše glasova u Klokotu osvojio je kandidat Srpske liste Božidar Dejanović, javlja reporter RTS-a.

Preliminarni podaci Srpske liste pokazuju da je najviše glasova u Partešu i Pasjanu osvojio kandidat Liste Dragan Petković.

Prema poslednjim podacima Centralne izborne komisije, izlaznost u drugom krugu izbora je 38,11 odsto.Ostale vesti

Borelj: Nastavak dijaloga Beograda i Prištine do kraja juna
Šef diplomatije Evropske unije, Žozep Borelj, najavio je da će se nova rudna dijaloga Beograda i Prištine održati pre kraja juna jer je nova vlast u Prištini tražila dodatno vreme da se upozna sa situacijom iz prethodnih runda dijaloga.  
  • 10.05.2021
Fabrici: Dijalog BG i PR nije preduslov za otvaranje poglavlja
Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici kazao je danas da su reforme u oblasti vladavine prava urgentne za napredak Srbije na putu ka članstvu u EU, istovremeno napomenuvši da dijalog Beograda i Prištine nije preduslov za otvaranje novih poglavlja.
  • 10.05.2021
Bećaj: Kurti je nasledio balast taložen dvadesetak godina
Politički analitičar Beljulj Bećaj rekao je u emisiji “Slobodno srpski”  da je premijer Kosova Aljbin Kurti nasledio, kako je kazao, “balast taložen dvadesetak godina, koji je odraz takozvane zarobljene ili duboke države”.
  • 10.05.2021
Ministri EU o snažnijem angažovanju na Zapadnom Balkanu
Šefovi diplomatija Evropske unije danas će u Briselu održati strategijsku raspravu o snažnijem političkom angažovanja EU s partnerima na Zapadnom Balkanu.
  • 10.05.2021
Vučić: Punopravno članstvo u EU, uz kompromis o Kosovu, način da ostvarimo cilj
"Punopravno članstvo Srbije u EU, uz kompromisno rešenje o pitanju Kosova i Metohije, način je da ostvarimo cilj i našu zemlju učinimo uređenom i uspešnom. To bi značilo da smo na dobrom, evropskom putu", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je sinoć u Skupštini grada Beograda prisustvovao svečanosti povodom obeležavanja Dana Evrope.
  • 09.05.2021
Petković: Kurtijeva najava tužbe neostvariva
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da najava Aljbina Kurtija da će Priština protiv Beograda podneti "tužbu za genocid" još jedan pokušaj skretanja pažnje javnosti sa činjenice da Priština nema odgovore na socijalna i ekonomska očekivanja građana.
  • 07.05.2021