Vesti
Politika

Rok za dostavljanje lista političkih stranaka je 6. septembar

Petak, 6. septembra, krajnji je rok da političke stranke podnesu liste sa imenima kandidata za poslanike u kosovskom parlamentu, piše prištinski Zeri.
Rok za dostavljanje lista političkih stranaka je 6. septembar
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Političke stranke Albanaca predale su dve koalicione liste - prva je Alijansa za budućost Kosova, Ramuša Haradinaja, Socijaldemokratska partija, Špenda Ahmetija i Stranka pravde, a druga je koalicija Socijaldemokratske inicijative, Fatmira Ljimaja i Saveza za novo Kosovo, Bedžeta Pacolija.

Nosilac prve koalicione liste i kandidat za premijera je Ramuš Haradinaj.

Prevremeni parlamentarni izbori na Kosovu biće održani 6. oktobra.Ostale vesti

Tači tužio Bahtirija
Predsednik Kosova, Hašim Tači, podneo je kosovskom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija zbog, kako je naveo, direktnih pretnji predsedniku Кosova.
  • 06.04.2020
Lajčak počinje konsultacije o dijalogu BG i PR
Miroslav Lajčak ove nedelje počinje sa konsultacijama fokusiranim na dijalog Beograda i Prištine, izjavio je u Briselu portparol Evropske službe za spoljne poslove Peter Stano.
  • 06.04.2020
U telefonskom razgovoru sa šefom UNMIK-a na Kosovu Zahirom Taninom, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je kazao da je zabrinut zbog širenja virusa Kovid-19 na Kosovu.
  • 06.04.2020
Đurić: Pozitivni na virus idu u izolacione centre
Svako lice koje bude pozitivno na virus Kovid 19, bez obzira na kliničku sliku, ne može biti u kućnoj izolaciji, već mora biti smešteno u Studentski dom u Кosovskoj Mitrovici, КBC Priština u Gračanici ili u Zdravstvenom centru Gnjilane u Pasjanu, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 05.04.2020
Kurti: Tači hoće sukob na severu radi podele Kosova
Kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti izjavio je da "na Kosovu postoje političari koji žele sukob na severu kako bi vratili ideju teritorijalne razmene sa Srbijom".
  • 05.04.2020
Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020