Vesti
Politika

Rok za dostavljanje lista političkih stranaka je 6. septembar

Petak, 6. septembra, krajnji je rok da političke stranke podnesu liste sa imenima kandidata za poslanike u kosovskom parlamentu, piše prištinski Zeri.
Rok za dostavljanje lista političkih stranaka je 6. septembar
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Političke stranke Albanaca predale su dve koalicione liste - prva je Alijansa za budućost Kosova, Ramuša Haradinaja, Socijaldemokratska partija, Špenda Ahmetija i Stranka pravde, a druga je koalicija Socijaldemokratske inicijative, Fatmira Ljimaja i Saveza za novo Kosovo, Bedžeta Pacolija.

Nosilac prve koalicione liste i kandidat za premijera je Ramuš Haradinaj.

Prevremeni parlamentarni izbori na Kosovu biće održani 6. oktobra.Ostale vesti

Biber: Vučić nije dobio šta je želeo
Direktor Centra za studije Jugoistočne Evrope na Univerzitetu u Gracu Florijan Biber smatra da je apsolutna pobeda predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića na izborima "pružila dobar uvid u Srbiju kao nedemokratsku zemlju".
  • 02.07.2020
Hoti uzvraća posetu
Kosovski premijer Avdulah Hoti otputovao je u službenu posetu Tirani.
  • 02.07.2020
Lajčak i Palmer: EU i SAD nisu rivali
Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak poručili su da SAD i EU nisu rivali i da imaju iste ciljeve i vizije za region Zapadnog Balkana.
  • 01.07.2020
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić ocenio je da uprkos realnim izazovima postoji pozitivna dinamika u odnosima Srbije i SAD koje su, između ostalog i važan partner u procesu postizanja trajnog i prihvatljivog rešenja kosovskog problema.
  • 01.07.2020
Vučić: Niko mi neće naređivati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić očekuje uskoro važne posete Beogradu, za koji dan, a sve se one tiču Kosova i Metohije.
  • 01.07.2020
Kosovska vlada formirala Savet eksperata za dijalog sa Beogradom

Savet eksperata za dijalog sa Beogradom biće još jedno telo kojim centralne institucije u Prištini ojačavaju pripreme i unutrašnju organizaciju predstojećeg procesa. Odluka o formiranju saveta doneta je danas na sastanku kosovske vlade.

  • 01.07.2020